Waarvoor kan ik lenen?

Schulden aflossen met lening

Kan je schulden aflossen met een lening?

Je kan een lening afsluiten om daarmee je lopende schulden af te lossen. Op deze manier heb je één lening en dus één schuld lopen, met één rentepercentage, in plaats van meerdere schulden met rentes. Op deze manier heb je meer overzicht en betaal je maandelijks vaak minder dan voorheen!

Zorg voor een duidelijk overzicht

Als je wil beginnen met het aflossen van je schulden, maak dan eerst een overzicht van alle schulden. Vergeet hierbij niet schulden zoals roodstand en aankopen op afbetaling. In tegenstelling tot wat mensen denken, zijn dit net zo goed schulden. Je betaalt hiervoor namelijk iedere maand rente. Daarom is het belangrijk om deze uitgaven bij je schulden te betrekken.

In termijnen betalen

Zijn er schulden die je niet direct kunt afbetalen? Probeer dan een betalingsregeling te treffen met je schuldeisers. Heb je een hypotheek? Overleg dan of het mogelijk is om een langere looptijd te krijgen voor je hypotheek. Hierdoor ben je wel langer bezig met aflossen, maar heb je lagere maandlasten. Misschien kan je ook je hypotheek oversluiten waarmee je geld kan besparen?

Geld vrijmaken voor je schulden

Als je nog geld hebt staan op een spaarrekening is het verstandig om dit te gebruiken om je schulden af te lossen. De spaarrente is op dit moment zo laag, dat sparen vrijwel geen geld meer oplevert. Zeker niet als je rood staat op je betalingsrekening of spullen heeft gekocht op afbetaling.

schulden aflossen met lening

Je dure lening oversluiten

Heb je nog een openstaande lening bij je bank? Vaak kan je dan veel geld besparen wanneer je je lening oversluit. De rente die je betaalt over je lening bij de bank is namelijk veel hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Zeker als je meerdere kredieten hebt kan het veel schelen om deze over te sluiten naar één enkel krediet.

Schulden aflossen met lening

In sommige gevallen kan je alles in een keer aflossen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De enige belangrijke voorwaarde is dat je geen negatieve BKR-notering mag hebben. Hierbij kan je in een keer het totale bedrag lenen wat schuldeisers nog van je krijgen en vervolgens kan je direct je schulden aflossen. Daarna kan je zelf bepalen hoelang je doet over het aflossen van het krediet. Dit kan maximaal 120 maanden zijn.

Kunnen wij je helpen?

De beste oplossing voor schulden aflossen is een betalingsregeling treffen met uw schuldeisers. Maar wanneer dit niet mogelijk is, kunnen onze adviseurs, gratis en vrijblijvend, bekijken wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Vaak lukt het om alle schulden in één keer af te lossen met persoonlijke lening. Daarnaast kan uw huidige lening oversluiten naar een goedkopere lening ook een goede optie zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij geven jou, gratis, advies hoe je het voordeligst van je schulden afkomt.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*