Waarvoor kan ik lenen?

4 Manieren om een stacaravan financieren

Kan je een stacaravan financieren?

Ja, je kan een stacaravan financieren. Een stacaravan aanschaffen, zowel nieuw als tweedehands, kan een dure aangelegenheid zijn. Het is goed mogelijk dat je dit niet zelf kunt financieren. Gelukkig kan je geld lenen voor een stacaravan. Dit kan op enkele manieren, maar een persoonlijke lening afsluiten voor deze aankoop is vaak de goedkoopste keuze.

Een stacaravan financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je graag een nieuw of tweedehands stacaravan wil kopen maar zelf niet kan financieren zijn er gelukkig meerdere opties. Je kan je stacaravan financieren middels een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, kopen op afbetaling en in sommige gevallen is een hypotheek, deels, mogelijk.

Op deze pagina gaan we in op alle mogelijkheden, geven we de beste mogelijkheden aan per situatie en kan je berekenen voor hoeveel jij een stacaravan kan financieren.

1: Stacaravan financieren met een doorlopend krediet

Het is mogelijk om je stacaravan te financieren met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je een opname limiet waarbij je geld kan aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaal je vervolgens rente. Je stacaravan financieren met een doorlopend krediet wordt gezien als onverstandig. De rentes op doorlopende kredieten liggen namelijk erg hoog, waardoor je maandlasten om je stacaravan te financieren erg hoog zijn. De rentes liggen vaak rond de 7%. Daarnaast heb je de mogelijkheid om constant geld op te nemen, waardoor sommige mensen in geld nood blijven zitten omdat ze structureel blijven opnemen en aflossen. Hierdoor komt er, voor sommige mensen, geen eind aan de lening.

2: Stacaravan financieren met een persoonlijke lening

De tweede en, in de meeste gevallen, de beste optie om een stacaravan te financieren: een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag en spreek je van te voren af binnen welke tijd je de lening aflost. Hierdoor is er op voorhand veel duidelijkheid. Daarnaast is je stacaravan financieren via een persoonlijke lening ook de goedkoopste optie (als een hypotheek niet mogelijk is). Je kan een persoonlijke lening afsluiten om je stacaravan te financieren tegen slechts 3,9% rente.

Let wel op dat je voor een persoonlijke lening niet direct naar je huisbank gaat. Hier betaal je namelijk een hogere rente dan bij gespecialiseerde banken. Het is altijd slim om een onafhankelijk tussenpersoon bij meerdere banken een offerte te laten opvragen. Dit is ook nog eens gratis en volledig vrijblijvend!

Voor hoeveel kan ik een stacaravan financieren via een lening?

Je kan onze stacaravan financieren lening bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je stacaravan tegen welke lasten.

stacaravan financieren

3: Stacaravan financieren door koop op afbetaling

Het is mogelijk om een stacaravan te financieren middels koop op afbetaling. Dit lijkt op het eerste oog wellicht aantrekkelijk, maar er zitten een paar flinke nadelen aan. Allereerst de kosten. Vaak liggen de rentes voor het financieren van een stacaravan middels koop op afbetaling op meer dan 5%. Het komt zelfs voor dat dit percentage tot 14% gaat.

Daarnaast kleven er nog een paar nadelen aan. In sommige gevallen ben je, na volledige afbetaling, nog steeds geen eigenaar van de grond of de stacaravan . Daarnaast heb je vaak ook geen inspraak over de financieringsperiode, wat je bij een persoonlijke lening wel hebt. Je kan dus niet kiezen in hoeveel jaren je het bedrag terug wil betalen (en dus hoeveel rente je betaalt)

Wil je toch voor deze financieringsvorm kiezen? Maak dan goede afspraken met de aanbieder over wie aan het eind van de betaling eigenaar is en welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot betaalperiodes.

4: Stacaravan financieren met een hypotheek

Een stacaravan financieren met een hypotheek is de goedkoopste maar tevens de lastigste manier om een stacaravan te financieren. Het is ook zeker niet onmogelijk. Er zijn een paar regels met betrekking tot je stacaravan financieren met een hypotheek.

  1. De woning moet een fundering van beton hebben. Als de woning een andere fundering heeft dan is een hypotheek voor een stacaravan NIET mogelijk.
  2. De grond waarop het stacaravan staat moet worden meegefinancierd met de hypotheek. Wil je alleen het stacaravan kopen zonder de bijbehorende grond? Dan is een hypotheek voor een stacaravan NIET mogelijk.
  3. Is de beoogde stacaravan jullie tweede woning? Dan is het vooral afhankelijk van het wel of niet hebben van overwaarde op je eerste woning. Een hypotheek voor een tweede woning is namelijk lastig zonder overwaarde. Maar, als je een overwaarde hebt kan je je huidige hypotheek eenvoudig verhogen, waardoor je het stacaravan kan financieren. Je kan bij het verhogen van je huidige hypotheek zelfs direct je hypotheek oversluiten naar een lagere rente, zodat je lagere maandlasten hebt.

Denk je erover om je stacaravan te financieren met een hypotheek? Houd dan wel rekening met de advieskosten en notaris kosten. Al kan je deze, bij genoeg overwaarde, meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hierdoor kan het financieren met een hypotheek wellicht de goedkoopste optie zijn voor je stacaravan financiering. Bij Oversluiten.nl kan je een aanvraag doen waarbij een financieel adviseur, gratis en vrijblijvend, kijkt of een hypotheek of lening de beste keuze is voor jouw stacaravan financiering.

Tips stacaravan financiering

  • Een persoonlijke lening is vaak de beste optie, zeker wanneer een hypotheek geen optie is. Toch is het verstandig om een financieel adviseur naar jouw persoonlijke situatie te laten kijken. Oversluiten.nl is gespecialiseerd in zowel hypotheken als leningen voor chalets, woonwagens en stacaravans, waardoor we vaak via een andere invalshoek kunnen kijken wat er mogelijk is.
  • Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar onafhankelijk advies! Een tussenpersoon kan gratis en vrijblijvend bij meerdere banken een offerte opvragen waardoor je altijd de goedkoopste rente hebt. Onthoud dat je verder moet kijken dan je huisbank. Hier betaal je namelijk in 99% van de gevallen teveel rente.
  • Bepaal voor welke looptijd je de stacaravan financiering wil laten lopen. Onthoud hierbij dat hoe langer de looptijd hoe lager de maandlasten, maar, hoe hoger de totale kosten.

Een stacaravan financieren via Oversluiten.nl

Oversluiten.nl is onafhankelijk. Dat betekent dat de adviseurs van Oversluiten.nl alle beschikbare geldverstrekkers in Nederland voor je vergelijkt op rentes en voorwaarden. Hierdoor komen onze adviseurs altijd met de best mogelijke deal voor jouw stacaravan financiering.

Nadat je via ons een stacaravan financiering hebt afgesloten stoppen wij niet om je de beste voorwaarden te geven. Wij sluiten jouw financiering namelijk actief over als je in aanmerking komt voor een lagere maandlasten. Dit doen we, desgewenst, ook bij een eventuele hypotheek en andere financieringen. We brengen je hiervan op de hoogte wanneer dit mogelijk is. 

Wil jij je mogelijkheden weten om een stacaravan te financieren? Ga dan naar ons contactformulier en laat je gegevens achter. Wij brengen gratis en vrijblijvend al jouw stacaravan financieringsmogelijkheden in kaart. 

Wij zijn er om voor jou geld vrij te maken. Dat doen we óók in de avonden en weekenden. Telefonisch, online, via Whatsapp of bij je thuis.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*