Verbouwing FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Uitbouw financieren

Hoe kan je een uitbouw financieren?

Je kan je uitbouw financieren door een persoonlijke lening af te sluiten. Hoeveel hangt af van je inkomsten en vaste lasten, zodat de bank zeker weet dat je de bijkomende leenlasten kan dragen. Het is mogelijk om je hypotheek te verhogen voor een uitbouw mits de waarde van je woning hierdoor stijgt.

Uitbouw financieren, wat is de goedkoopste manier?

Je wil graag een wat ruimere keuken? Of misschien een extra kamer voor een eventueel kind? Een nieuw huis kopen kan dan een optie zijn, maar een goedkopere optie is uitbouw. Als je minder dan €25.000,- leent is een lening voor een uitbouw goedkoper dan het afsluiten van een hypotheek. Je kan dan dus kiezen om de uitbouw te betalen op afbetaling of je kan geld lenen voor uitbouw via een persoonlijke lening. Bij beide opties ga je de uitbouw per maand betalen.

De goedkoopste manier? Dat is geld lenen voor de uitbouw. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit voor je uitbouw ligt de rente namelijk een stuk lager, waardoor je lasten een stuk lager liggen. Wanneer je op zoek bent naar een uitbouw financiering is een persoonlijke lening dus de beste en goedkoopste optie. Bij verbouwingsfinancieringen kan het ook zo zijn dat je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Er moet dan sprake zijn van kwaliteitsverbetering.

uitbouw financieren

Hoeveel geld kan ik lenen voor uitbouw?

Je kan onze uitbouw financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw uitbouw financiering ongeveer maximaal kan bedragen tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Overzicht van de verschillende financieringsvormen

Persoonlijke lening

Het is mogelijk een uitbouw te financieren met een persoonlijke lening. Hierbij krijg je het geld in één keer op je rekening en kan je direct beginnen met de uitbouw van je woning. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en rentepercentage. Hierdoor staan je maandlasten vast. De rente stijgt niet bij een persoonlijke lening, wat het geschikt maakt voor een uitbouw.

Doorlopend krediet

Het is ook mogelijk om een uitbouw te financieren met een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit, omdat je zelf kan bepalen hoeveel geld je wanneer opneemt, tot een bepaald maximum. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en het afgeslote bedrag kan je binnen de looptijd opnieuw opnemen. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit, maar dit gaat wel gepaard met een variabele rente en looptijd, waardoor je maandlasten kunnen stijgen of dalen.

Hypotheek

Als laatste is het mogelijk een uitbouw te financieren met je hypotheek. Dit kan je doen door je hypotheek te verhogen of met een nieuwe hypotheek. Dit zorgt ervoor dat je een hoog bedrag ter beschikking hebt, zonder dat je vastzit aan een lening. Overigens is deze vorm van financiering vaak wel duurder dan een persoonlijke lening.

uitbouw financieren

Persoonlijk advies

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan wat jouw uitbouw financieren mogelijkheden zijn. Wij nemen je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.1. Bovendien is onze dienst gratis. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

Stappenplan geld lenen voor uitbouw

  • Check in de calculator hierboven wat je kan lenen tegen welke lasten
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening samen af
  • Jij kan genieten van je uitbouw!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*