Verbouwing FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Verbouwing financieren

Ben je aan het overwegen om een nieuwe keuken te plaatsen, of een nieuwe badkamer, of misschien toch een hele aanbouw of dakkapel? Dan ben je bij dit artikel over verbouwing financieren aan het juiste adres. Verbouwen is een grote onderneming en kan al snel hoog oplopen in de kosten. Als jij van plan bent om te verbouwen kun je in dit artikel alle opties terugvinden wat betreft het financieren van allerlei verbouwingen, zowel klein als groot!

Verbouwing financieren

Je kan een verbouwing op verschillende manieren financieren. De aankoop van de woning gaat via een hypotheek. Voor een verbouwing kun je de hypotheek verhogen door je overwaarde op te nemen of door een lening af te sluiten. Er is van alles mogelijk!

Geld lenen voor een verbouwing

Je kunt geld lenen voor een verbouwing. Dit kan je doen op meerdere manieren. Denk hierbij aan een persoonlijke lening, doorlopend krediet, een tweede hypotheek enzovoort. De persoonlijke lening is de goedkoopste manier om geld te lenen voor een verbouwing. Voor alle informatie over de mogelijkheden om geld te lenen voor een verbouwing, kan je terecht bij dit artikel.

Verbouwing financieren: Persoonlijke lening of hypotheek?

Een lening afgesloten voor een verbouwing kan fiscaal aftrekbaar zijn. Een voorwaarde is dat je maandelijkse aflossingen verricht in de hypotheeklasten en het geleende bedrag moet daadwerkelijk gebruikt worden voor het verbouwen van de eigen woning. Welke financieringsmogelijkheden je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren. Voor alle informatie over deze factoren en wat voor jou het meest voordelig is, kan je terecht bij dit artikel.

Persoonlijke lening voor een verbouwing financieren

De persoonlijke lening is een veel gekozen financieringsvorm voor verbouwingen. Bij een persoonlijke lening betaal jij het geleende bedrag in gelijke delen terug middels een vast maandbedrag. Hierbij is er variatie in de looptijd van de lening, wat gevolgen heeft voor je maandlasten. Je kan in samenspraak met de lening verstrekker zelf een looptijd kiezen. De maximale looptijd van een persoonlijke lening voor een verbouwing is 15 jaar. Voor alle informatie over het afsluiten van een persoonlijke lening voor een verbouwing, kan je terecht bij dit artikel.

Tweede hypotheek voor een verbouwing

Als je overwaarde op je woning hebt en als je een verbouwing wil financieren heb je twee opties. Je kan de hypotheek oversluiten of je kan een tweede hypotheek afsluiten. Bij oversluiten kan een hypotheek adviseur direct kijken of je kan besparen op je maandlasten. Bij een tweede hypotheek sluit je opnieuw een hypotheek af. Op een tweede hypotheek kan een hogere rente berusten. Dit is afhankelijk van de verhouding tussen de waarde van je woning en de hoogte van de openstaande hypotheek. Voor alle informatie over het afsluiten van een tweede hypotheek voor een verbouwing, kan je terecht bij dit artikel.

De verbouwingslening

De verbouwingslening is een term die in het leven is geroepen door huisbanken zoals de ING, Rabobank en ABN-AMRO. De verbouwingslening is echter een normale persoonlijke lening. Het voordeel van de verbouwingslening is echter de lagere rente ten opzichte van een normale persoonlijke lening bij de grootbank. Bij de verbouwingsleningen van de huisbanken betaal jij het geleende bedrag in gelijke delen terug middels een vast maandbedrag. Daarnaast mag je ook ‘boetevrij’ sneller inlossen op je lening. Voor alle informatie over de verbouwingslening, kan je terecht bij dit artikel.

Badkamer financieren

Is je badkamer nodig toe aan vervanging? Of wil je een luxer bad of douche? Een badkamer verbouwen kan duur zijn, dus moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. Het is mogelijk dat je er zelf niet genoeg geld voor hebt en dan zal je de nieuwe badkamer dus moet laten financieren. Dit kan door middel van het afsluiten van een persoonlijke lening, door middel van doorlopend krediet of door het verhogen van je hypotheek. Dit laatste kan alleen gedaan worden als je overwaarde hebt op je hypotheek. Als dit niet het geval is, is een persoonlijke lening de beste oplossing. Voor alle informatie en opties uitgelegd, kan je terecht bij dit artikel.

Dakkapel financieren

Is je dakkapel nodig toe aan vervanging? Of wil je van je donkere zolder een lichte en ruime extra kamer maken? De prijs voor een nieuwe dakkapel kan al gauw hoog oplopen, dus moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. Het is mogelijk dat je zelf niet genoeg geld hebt voor een nieuwe dakkapel. Dan zal je de nieuwe dakkapel dus moet laten financieren. Dit kan door middel van het afsluiten van een persoonlijke lening, door middel van doorlopend krediet of door het verhogen van je hypotheek. Dit laatste kan alleen gedaan worden als je overwaarde hebt op je hypotheek. Voor alle opties op een rijtje, kan je terecht bij dit artikel.

Verbouwing financieren

Geld lenen voor kozijnen

Beter bescherming bij inbraak, beter isoleren of waren de andere niet meer goed? Wat de reden ook mag zijn, je wilt nieuwe kozijnen laten plaatsen. Nieuwe kozijnen plaatsen is een goede maar prijzige verbetering van je woning, dus moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. De prijs kan zo hoog oplopen dat je het niet meteen kan betalen. De prijs kan zo hoog oplopen dat je het niet meteen kan betalen. Daarom is een lening afsluiten voor het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen soms een goede oplossing. Je wil graag geld lenen voor nieuwe kunststof kozijnen maar weet niet wat de goedkoopste manier is? Kijk dan vooral verder voor alle opties in dit artikel.

Kunststof kozijnen financieren

Beter bescherming bij inbraak, beter isoleren of waren de andere niet meer goed? Wat de reden ook mag zijn, je wilt nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen. Nieuwe kunststof kozijnen plaatsen is een goede maar prijzige verbetering van je woning. Dus moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. De prijs kan zo hoog oplopen dat je het niet meteen kan betalen. Daarom is een lening afsluiten voor het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen soms een goede oplossing. Je wil graag geld lenen voor nieuwe kunststof kozijnen maar weet niet wat de goedkoopste manier is? Kijk dan vooral verder voor alle opties in dit artikel.

Geld lenen voor een renovatie

Is je woning toe aan wat nieuws? Wil je je woning ombouwen tot jouw eigen droomhuis? Met een renovatie kan je veel verschil maken in je huis, zonder dat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Een renovatie kan veel kosten, dus moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. Wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om de kosten voor een renovatie te betalen en je deze niet zelf kan financieren heb je verschillende renovatie financiering opties: Je kan kiezen om de renovatie te betalen op afbetaling of je kan geld lenen voor de renovatie via een persoonlijke lening.

Bij beide opties ga je de renovatie per maand betalen. De goedkoopste manier? Dat is geld lenen voor de renovatie. Voor alle opties voor geld lenen voor een renovatie, kan je terecht bij dit artikel.

Aanbouw financieren

Je wil graag een wat ruimere keuken? Of misschien een extra kamer voor een eventueel kind? Een nieuw huis kopen kan dan een optie zijn, maar een goedkopere optie is aanbouw. Dan moet je denken aan hoe je de verbouwing financieren kan. Als je minder dan €25.000,- leent is een lening voor een aanbouw goedkoper dan het afsluiten van een hypotheek. Je kan dan dus kiezen om de aanbouw te betalen op afbetaling of je kan geld lenen voor aanbouw via een persoonlijke lening. Bij beide opties ga je de aanbouw per maand betalen. Voor alle informatie en alle opties voor het geld lenen voor een aanbouw, kan je terecht bij dit artikel.

Keuken in termijnen betalen

Wanneer je graag een nieuwe keuken wil maar het zelf niet kan financieren heb je drie opties: Je kan je hypotheek verhogen, een keuken op afbetaling kopen of een persoonlijke lening afsluiten. Bij alle 3 de opties wordt de keuken in termijnen betaald. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is de ene optie voordeliger dan de andere. Wat we wel kunnen zeggen is dat een keuken op afbetaling de duurste optie is, hier worden namelijk te hoge rentes voor berekend! Voor alle informatie en uitleg welke optie voor jou het goedkoopst is, kan je terecht bij dit artikel.

Geld bijlenen voor een verbouwing

Voor een kostbare verbouwing aan je huis kun je sparen, maar je kunt de verbouwing ook tegen lage kosten financieren met een persoonlijke lening. Je kunt dus nu al je woonplezier vergroten en vervolgens de schuld per maand weer afbetalen. Het mooie is: je kunt de Belastingdienst mee laten betalen aan jouw woongenot.

Wil je jouw woonkamer vergroten met een uitbouw met openslaande deuren? Het sparen hiervoor gaat je mogelijk acht tot negen jaar kosten, maar je kunt je verbouwing ook financieren en de schuld vervolgens in bijvoorbeeld tien jaar weer aflossen. Voor alle informatie over het bijlenen voor een verbouwing, kan je terecht bij dit artikel.

Geld lenen voor een nieuw dak

Is het alweer lang geleden dat je dak is vernieuwd of is je dak aan vervanging toe? Dan wil je wellicht een nieuw dak laten leggen. Een nieuw dak leggen is een grote investering waar veel geld bij komt kijken: een bedrag dat je wellicht niet in een keer kan betalen. Dit bedrag kan zelfs hoger oplopen bij een plat dak of een rieten dak. Gelukkig kan je op meerdere manieren geld lenen voor een nieuw dak. Voor alle informatie over het lenen van geld voor een nieuw dak, kan je terecht bij dit artikel.

Uitbouw financieren

Je wil graag een wat ruimere keuken? Of misschien een extra kamer voor een eventueel kind? Een nieuw huis kopen kan dan een optie zijn, maar een goedkopere optie is uitbouw. Als je minder dan €25.000,- leent is een lening voor een uitbouw goedkoper dan het afsluiten van een hypotheek. Je kan dan dus kiezen om de uitbouw te betalen op afbetaling of je kan geld lenen voor uitbouw via een persoonlijke lening. Bij beide opties ga je de uitbouw per maand betalen. Voor alle informatie over het financieren van je uitbouw, kan je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Nu weet jij alles over een verbouwing financieren om goed voorbereid het gesprek aan te gaan!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*