Hypotheken

Verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Kan je een verbouwing meefinancieren in je hypotheek?

Je kan de kosten van een verbouwing meefinancieren in je hypotheek. Als je gaat verbouwen kun je gebruik maken van de verbouwingshypotheek. Dit is een hypotheek waarin je de kosten voor de verbouwing meefinanciert. Let wel op dat je hypotheek maximaal 100% mag zijn van de waarde van je woning.

Verbouwing meefinancieren in hypotheek

Als je een verbouwing wil financieren heb je verschillende opties. Alle financieringsopties, met alle voor en nadelen, hebben we voor je uitgewerkt en kan je hier vinden. Op deze pagina leggen we je alles uit over het meefinancieren in de hypotheek als financieringsvorm. We gaan op alles in. Van de voordelen en nadelen tot hoe je kan berekenen tot hoever je een verbouwing kan meefinancieren in de hypotheek.

Wanneer kan je een verbouwing meefinancieren in de hypotheek?

Je kan alleen een verbouwing direct meefinancieren in de hypotheek wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken. Een verbouwing financieren meefinancieren in de hypotheek voor een bestaande woning is niet mogelijk. Wanneer je in een verbouwing wil financieren via de hypotheek voor een bestaande woning dan kan dit door je huidige hypotheek te verhogen of door een tweede hypotheek af te sluiten.

Zoals je hierboven hebt gelezen kan je alleen een verbouwing meefinancieren in een nieuwe woning. Een nieuwe woning betekent dat je een eerste woning gaat aanschaffen of dat je verhuist naar een nieuwe woning, en dus een nieuwe hypotheek nodig hebt.

Je mag tot 100% van de waarde van je woning via de hypotheek financieren wanneer je een nieuwe woning koopt. Wanneer er nog ruimte is binnen de waarde van de woning kan je een verbouwing meefinancieren via de hypotheek.

Stel, je wil een woning kopen met een waarde van 300.000 euro en je hebt genoeg eigen middelen om een hypotheek af te sluiten van 250.000 euro. Dan heb je nog ruimte voor 50.000 euro tot je aan 100% van de waarde van de woning zit. Dat betekent dat je een verbouwing kan meefinancieren in de hypotheek voor 50.000 euro.

In onderstaand hoofdstuk wordt dit verder toegelicht en zijn alle voor- en nadelen uitgewerkt.

verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Voor- en nadelen verbouwing meefinancieren in hypotheek

De goedkoopste manier om een verbouwing te financieren is via de hypotheek. De hypotheekrentes liggen namelijk een stuk lager dan de rentes op een lening. Het is echter alleen mogelijk om een verbouwing te financieren via je hypotheek wanneer hier ruimte voor is. De hypotheeksom mag namelijk maximaal 100% van de waarde van de woning zijn. Het grote voordeel aan het direct meefinancieren van een verbouwing in de hypotheek is het feit dat hiervoor geen extra kosten hebt. Aangezien meefinancieren alleen bij aankopen van woningen kan, waarbij je toch al te maken hebt met hypotheek kosten, betaal je hiervoor niks extra!

Ga je van koopwoning naar koopwoning? Dan kan je direct je hypotheek oversluiten naar een lagere rente, waardoor je ook nog eens kan besparen op je maandlasten.

Is er geen ruimte meer om een verbouwing mee te financieren? Dan is de goedkoopste optie om een verbouwing te financieren de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is namelijk goedkoper én veiliger dan een verbouwingslening of doorlopend krediet. De rentes liggen namelijk hoger op een doorlopend krediet en bij de verbouwingslening van  je huisbank. 

Verbouwing meefinancieren in je hypotheek berekenen

Zoals al eerder aangegeven mag je tot 100% van de waarde van de woning lenen. Je kan eenvoudig berekenen hoeveel ruimte je hebt om een verbouwing mee te financieren. Haal het hypotheek bedrag dat nodig is om het huis te kopen af van de waarde van de woning. Dit is de ruimte die je hebt waarmee je een verbouwing kan meefinancieren in de hypotheek.

Ben je nog niet zeker of een persoonlijke lening of financiering via de hypotheek voordeliger of beter voor je is? Een financieel adviseur kijkt het gratis en vrijblijvend voor je na.

Belastingvoordeel verbouwing meefinancieren in je hypotheek

De rente over de hypotheek is aftrekbaar in box 1. Hierdoor krijg je van de belastingdienst voordeel. Dit voordeel krijg je sowieso wanneer je een hypotheek hebt, maar het bedrag dat je gaat meefinancieren voor de verbouwing komt daar dan nog eens bovenop, waardoor je extra renteaftrek hebt.

Alleen bij een doorlopend krediet heb je geen belastingvoordeel op een lening voor een verbouwing.

Stappenplan verbouwing meefinancieren in je hypotheek

  1. Lees je in op onze complete verbouwing financieren pagina.
  2. Onderzoek welke optie het best bij je past om je verbouwing mee te financieren.
  3. Weet je niet zeker welke financiering het beste bij je past? Middels een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kom je er achter.
  4. Met een gratis offerte krijg je via de mail inzichtelijk aangeleverd wat je mogelijkheden zijn.
  5. De adviseur en jij ronden de financiering voor je verbouwing af, jij hoeft slechts een paar documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
  6. Jij kan genieten van je verbouwing!

Nu heb je antwoord op de vraag: “Verbouwing meefinancieren in je hypotheek, kan dat?”. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*