LenenLening Oversluiten

Wat is lening oversluiten?

Wat is lening oversluiten?

Een lening oversluiten wil zeggen dat je van lening wisselt. Dit kan betekenen dat je van leningvorm wisselt, of voor dezelfde leningvorm naar een andere bank wisselt. Lening oversluiten kan zowel binnen jouw huidige bank als naar een andere bank geregeld worden.

Hoe werkt het oversluiten van je lening?

De vraag wat is lening oversluiten is nu beantwoord, maar hoe werkt het? Heb je een lening, maar is de rente erg hoog? Verlaag de rente dan! Je kunt kiezen uit tientallen banken met een lagere rente. Met het oversluiten van je lening kun je honderden euro’s per jaar besparen. Dus stop met het vetmesten van banken en verlaag je maandlasten door het oversluiten van je lening.

Eigenlijk zijn leningen niet zo ingewikkeld. Je leent een bedrag bij een bank en je maakt vervolgens afspraken over het terugbetalen. Je lening oversluiten zorgt voor een besparing op je maandlasten of je betaalt de lening veel sneller af.

Je kunt op drie manieren voordeel pakken bij lening oversluiten

Partners kunnen op het gezamenlijke inkomen een naar verhouding groot bedrag lenen. Door een scheiding ontstaat er een compleet andere situatie. Eén huishouden worden er twee met alle kosten die hieruit voortvloeien. Daar komt nog bij dat je op één inkomen veel minder kunt lenen. Met een voorbeeld onthullen wij het probleem.

Door de lage rente bij de nieuwe bank na het oversluiten kun je op drie manieren voordeel krijgen, namelijk door:

  1. Kiezen voor lagere maandlasten. Je gaat bijvoorbeeld €150 per maand minder betalen.
  2. Je kiest voor sneller aflossen. De maandlasten houd je gelijk, maar je lost sneller af door de lagere rent.
  3. Je kunt het voordeel ook uit laten keren. Je blijft bijvoorbeeld op dezelfde maandlasten en de nieuwe bank keert jou direct €5.000 uit.

Welke optie je ook kiest, jij komt als winnaar uit het oversluiten en jouw huidige bank baalt omdat ze minder verdienen.

Wat is lening oversluiten

Waardoor is het oversluiten van leningen nu populair?

De rentes van tegenwoordig zijn aanzienlijk lager dan voorheen. Door het oversluiten profiteer je ook gelijk van de grote renteverschillen tussen banken. Laat net als veel andere leninghouders ook uitzoeken hoeveel je kunt besparen met het oversluiten van je lening.

Waarom zou je jouw lening oversluiten bij je huisbank?

Je bent gewend om rechtstreeks naar je huisbank te stappen voor hulp. Bij de bank waar ook jouw betaalrekening loopt, heb je echt geen streepje voor. Sterker nog, er is een grote kans dat ze jou een rente in rekening brengen die onredelijk hoog is. De grote Nederlandse banken hoeven namelijk geen scherpe rentes te bieden, de klanten blijven toch wel komen. Je kunt als alternatief naar een bank waar je net zo welkom bent, maar waar je wel veel goedkoper uit bent. Een onafhankelijk adviseur kan precies voor jou berekenen bij welke bank je het goedkoopst uit bent.

Kun je niet oversluiten? Misschien stiekem toch!

Ben je in het verleden door een bank afgewezen voor een lening? Dat wil nog niet zeggen dat je ook niet bij andere banken terecht kunt. Iedere bank heeft namelijk eigen normen en criteria. Een onafhankelijk adviseur heeft ingangen bij meerdere banken, en is op de hoogte waar jij wel en niet terecht kunt om je lening over te sluiten. Als het oversluiten dán niet lukt, dan weet je dat het niet kan. Maar blijf niet aan de zijlijn staan om de verkeerde redenen.

Wat zijn obstakels bij het oversluiten van je krediet?

Een andere bank moet het oversluiten wel zien zitten. Het kan fout lopen door achterstandsregistraties bij het BKR. Of je hebt jouw baan verloren, waardoor banken jou minder kredietwaardig vinden. De bank moet er wel voldoende vertrouwen in hebben dat je de maandlasten ook echt kunt dragen. Maar laat je niet weerhouden om het oversluiten te onderzoeken met een onafhankelijk adviseur.

Meer informatie over een lening oversluiten

Wil je meer informatie over het oversluiten? Ga dan voor onze gratis oversluit gids met nog véél meer tips. Zie jij de voordelen van het oversluiten van je lening al? Bereken dan direct wat je kunt besparen met de lening oversluiten bespaar calculator.

Als het goed is heb je nu antwoord op de vraag “Wat is lening oversluiten?”, heb je toch nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*