Waarvoor kan ik lenen?

Woonwagen financieren

Kun je een woonwagen financieren?

Je kan een woonwagen financieren met een persoonlijke lening of een koop op afbetaling. In veel gevallen is het afsluiten van een persoonlijke lening de goedkoopste manier om een woonwagen te financieren, omdat de rente van een lening lager is dan die van een koop op afbetaling.

Hoe kan je een woonwagen financieren?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of tweedehands woonwagen maar zelf niet voldoende geld hebt kan je de woonwagen op andere manieren financieren. Je kan de woonwagen financieren via een persoonlijke lening, in enkele gevallen via een hypotheek én via overwaarde op een woning. Natuurlijk is de laatste optie alleen mogelijk voor huisbezitters met overwaarde. Lees in dit artikel alle opties om een woonwagen te financieren. 

Woonwagen financieren met hypotheek

Vaak de goedkoopste, maar tevens ook de lastigste, manier om een woonwagen te financieren is via een hypotheek. Je kan je woonwagen lang niet altijd financieren met een hypotheek. Hier zijn namelijk enkele regels aan verbonden en deze regels zijn als volgt: 

  1. De woonwagen moet een fundering hebben van beton. Als de woonwagen geen fundering van beton heeft is een financiering via hypotheek niet mogelijk. 
  2. De grond waarop de woonwagen staat moet worden meegefinancierd met de hypotheek. Wil je alleen de woonwagen kopen, maar niet de grond waar deze op staat? Dan is een hypotheek geen optie om je woonwagen te financieren. 

Als je een woonwagen gaat financieren middels een hypotheek houdt dan rekening met enkele kosten zoals notariskosten en advieskosten. 

woonwagen financieren

Woonwagen financieren met een persoonlijke lening

De meeste mensen die op zoek zijn naar een woonwagen financiering komen uit bij een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is snel geregeld, kost je geen eigen geld en je hoeft niet naar de notaris. Sluit een persoonlijke lening altijd af bij een onafhankelijk adviseur die je de laagste rente kan bieden. De rentes van specialistische banken liggen aanzienlijk lager dan bij huisbanken als de Rabobank, ING, of ABN. 

Een woonwagen financieren via overwaarde

Heb je een woning met overwaarde? Dan kan je deze overwaarde gebruiken om een woonwagen te financieren. Je hebt overwaarde als je woning meer waard is dan je openstaande hypotheek. Het bedrag aan overwaarde kan je (deels) gebruiken om de woonwagen te financieren. 

Wil je een woonwagen gaan financieren middels een hypothecaire lening? Houdt dan rekening met de advies en notaris kosten. 

Oversluiten.nl zoekt gratis en vrijblijvend uit wat voor jou de goedkoopste optie is om een woonwagen te financieren. 

Een woonwagen financieren via Oversluiten.nl

Oversluiten.nl is onafhankelijk. Dat betekent dat de adviseurs van Oversluiten.nl alle beschikbare geldverstrekkers in Nederland voor je vergelijkt op rentes en voorwaarden. Hierdoor komen onze adviseurs altijd met de best mogelijke deal voor jouw woonwagen financiering.

Nadat je via ons een woonwagen financiering hebt afgesloten stoppen wij niet om je de beste voorwaarden te geven. Wij sluiten jouw financiering namelijk actief over als je in aanmerking komt voor een lagere maandlasten. Dit doen we desgewenst ook bij een eventuele hypotheek en andere financieringen. We brengen je hiervan op de hoogte wanneer dit mogelijk is. 

Wil jij je mogelijkheden weten om een woonwagen te financieren? Ga dan naar ons contactformulier en laat je gegevens achter. Wij brengen gratis en vrijblijvend al jouw woonwagen financieringsmogelijkheden in kaart. 

Wij zijn er om voor jou geld vrij te maken. Dat doen we óók in de avonden en weekenden. Telefonisch, online, via Whatsapp of bij je thuis.  

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*