Geld lenen voor boot

Lening berekenen
Hoeveel wil je lenen?
Netto inkomen
Zie uitkomst

Ik wil geld lenen voor een boot

Droom je er ook van om in het weekend lekker met je eigen boot een stukje te gaan varen? Of denk je er aan om een boot aan te schaffen en ermee op vakantie te gaan of zelfs verre reizen mee te maken? Een boot aanschaffen is niet zomaar een aankoop. De prijs kan al gauw flink oplopen. Hierdoor is het voor veel mensen vaak niet mogelijk zelf een boot te kopen. Betekent dit dan dat het niet mogelijk is om een boot aan te schaffen? Nee. Er bestaan veel manieren om geld te lenen voor je boot, waardoor je toch je boot kan financieren.

Je kan geld lenen voor een boot door een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Ook kun je je overwaarde opnemen om geld vrij te maken voor een boot. Je kan ook een boot op afbetaling kopen. Meestal is een persoonlijke lening het meest voordelig. Meer informatie over het geld lenen voor een boot lees je hieronder.

Als je geld wil lenen voor een boot, zijn er zes verschillende mogelijkheden.

Opties tot afsluiten van je lening

Met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening

Wanneer je geld leent voor een boot met een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag in zijn geheel op je rekening. Je betaalt hierna een vast bedrag aan aflossing en rente terug. Een persoonlijke lening biedt zekerheid. Je weet dus precies wanneer je persoonlijke lening is afgelost en ook weet je van tevoren het totaalbedrag van je persoonlijke lening. Met andere woorden, je weet precies in hoeveel termijnen je de lening aflost.

Met een doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet

Geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. Wanneer je geld leent voor een boot met een doorlopend krediet heb je een maximaal krediet dat kan worden opgenomen. Pas wanneer er is afgelost, kan je weer opnemen. Je kan dus geld opnemen, tot de max, wanneer het jou uitkomt. Deze vorm is aantrekkelijk als je de bijkomende kosten niet weet, wanneer je jouw boot wil verbouwen of voor langere tijd met je boot gaat reizen.

Met je huidige hypotheek

Met je huidige hypotheek

Geld lenen voor een boot met je huidige hypotheek is de meest interessante leen optie. Dit is namelijk verreweg het goedkoopste én biedt het meeste fiscale voordeel. Dit kan echter alleen als je een huis bezit met overwaarde óf je hebt al (veel) van je hypotheek afgelost. Hiermee kan je je bestaande hypotheek ophogen, waardoor je geld kan lenen voor een boot bij de hypotheekverstrekker. Dit is de goedkoopste optie om geld te lenen voor een boot. Lees op deze pagina meer over een hypotheek voor een boot.

Met een nieuwe hypotheek

Met een nieuwe hypotheek

Wanneer je geld leent voor een boot met een nieuwe hypotheek spreken we over een speciale scheepshypotheek. De vorm van een boot lening is zeldzaam tegenwoordig, aangezien niet veel banken ze nog aanbieden. Dit is vrij logisch aangezien een boot eerder in waarde daalt dan stijgt, zeker ten opzichte van een huis. Lees hier alles over een boot financieren met een scheepshypotheek.

Door middel van koop of afbetaling of huurkoop

Door middel van koop of afbetaling of huurkoop

Het is mogelijk om geld te lenen voor een boot door de boot te kopen op afbetaling, ook wel huurkoop genoemd. Deze vorm is echter het minst aantrekkelijkst omdat hij 1) de aller duurste vorm is om geld te lenen voor een boot en 2) er nadelige regels aan kunnen kleven, waardoor je niet officieel de eigenaar bent van de boot. Wanneer je zo’n lening afsluit, is dit nadelig voor jou als consument. Daarom gaan we hier verder niet op in.

Door middel van financial lease

Door middel van financial lease

Je kunt ook een lening afsluiten voor een boot via financial lease. Financial lease is echter alleen mogelijk voor zelfstandigen. Het voordeel van deze manier van geld lenen voor je boot is de investeringsaftrek en de fiscale aftrekbaarheid. Lees op deze pagina alles over geld lenen voor je boot met financial lease.

Altijd mogelijkheden tot een vrijblijvend adviesgesprek

Heb jij vragen over een boot financieren? Hulp nodig bij een lening afsluiten? Oversluiten.nl heeft de beschikking over een team vol met professionals. Deze professionals hebben allen de kennis in pacht om jouw vragen zo effectief mogelijk te beantwoorde. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek en krijg antwoord op al jouw prangende vragen. We helpen je graag.

Stappenplan van een boot financiering

  1. Onderzoek welke optie het best bij je past om geld te lenen voor een boot
  2. Wil je onderzoeken of je geld kan lenen voor je boot via je hypotheek? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan
  3. Wil je onderzoeken of je geld kan lenen voor je boot via een normale lening? Bereken dan middels onderstaande tool wat je kan lenen!
  4. Vraag vervolgens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om je mogelijkheden te bespreken met een financieel adviseur. Je kan natuurlijk ook een gratis offerte aanvragen als je liever geen advies wil.
  5. De adviseur en jij ronden de lening voor je boot af, waarschijnlijk hoef jij alleen wat documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
  6. Jij kan genieten van je nieuwe boot! Gefeliciteerd!

Meer informatie vind je op onze complete boot financieren pagina. Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Wij vergelijken 50+ geldverstrekkers

Kan ik ook mijn woonboot financieren?

Een woonboot is iets anders dan een normale boot of jacht. Een woonboot functioneert namelijk als woning. Hierdoor werkt de financiering voor een woonboot anders. Als je een woonboot wil financieren met een lening, heb je twee opties. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Op onze ‘boot financieren‘ kan je hier alle informatie over vinden. We leggen hieronder nog even kort de verschillen uit met betrekking tot een woonboot.

Wanneer jij een woonboot gaat financieren met een persoonlijke lening spreek je met de bank een éénmalig leenbedrag af wat je binnen een bepaalde tijd terug moet betalen. De maandlasten zijn hierbij elke maand gelijk. Dit is met 3,9% gelijk het type lening met de laagste rente, los van de hypotheek natuurlijk. De 3,9% ga je niet vinden bij je huisbank, maar wij kunnen je daarbij helpen. Hierbij kan je zoveel lenen als jouw salaris en vaste lasten aan kunnen. Weet je van te voren hoeveel je nodig gaat hebben om de woonboot te financieren en kom je niet in aanmerking voor een woonboot hypotheek én heb je geen eigen hypotheek op een huis? Dan is dit de goedkoopste optie om een woonboot te financieren.

Wanneer jij een woonboot gaat financieren met een doorlopend krediet krijg je van de bank een maximaal limiet tot aan waar je geld op kan nemen. Wanneer je hierop aflost komt er weer ruimte vrij om in de toekomst op te nemen. De maandlasten zijn dus niet altijd gelijk! De rente ligt ook een stukje hoger dan bij een persoonlijke lening. Hierbij is jouw limiet zoveel als jouw salaris en vaste lasten aan kunnen. Weet je van te voren niet hoeveel je nodig gaat hebben om de woonboot te financieren, omdat je bijvoorbeeld voor langere tijd gaat klussen, dan kan een doorlopend krediet een interessante optie zijn om je woonboot te financieren.

LET OP: wij adviseren dit nooit en een doorlopend krediet wordt gezien als gevaarlijk leenproduct.

Vragen? Neem contact op met onze experts

Heb je resterende vragen over bijvoorbeeld boetevrij aflossen, het afgesproken kredietlimiet, afgeloste bedragen of juist wat de goedkoopste lening voor jou is? Wij staan voor je klaar. Wij hebben we enkel experts in huis die kijken naar jouw financiële situatie. We snappen dat een boot een flinke investering kan zijn en daarom zoeken we altijd naar een lening die het beste bij jou past. Oversluiten.nl is via verschillende wegen bereikbaar. Mail ons via info@oversluiten.nl, neem telefonisch contact op via 040-2371234 of maak een afspraak via onze website. We helpen je graag met al jouw vragen over een boot financieren.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*