Boot FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Hypotheek voor boot

Kan je een boot kopen met je hypotheek?

Je kan in sommige een nieuwe hypotheek afsluiten voor de boot, maar ook je huidige hypotheek gebruiken door overwaarde op te nemen. Er hangen wel wat voorwaarden aan het kopen van een boot op deze manier, maar in veel gevallen is het mogelijk.

Mijn huidige hypotheek gebruiken voor een nieuwe boot

Het is mogelijk om je hypotheek te gebruiken om geld te lenen voor een boot een nieuwe boot aan te schaffen. Dit kan middels twee mogelijkheden:

  • Mogelijkheid 1: Je huis is (flink) in waarde gestegen.
  • Mogelijkheid 2: Je hebt een (flink) deel van je hypotheek afgelost.

Je hypotheek mag maximaal 100% van de waarde van de woning zijn. Wanneer je woning in waarde is gestegen of wanneer je al een flink deel hebt afgelost is er dus een hoop ruimte vrij. Deze ruimte kan je gebruiken om middels je hypotheek een nieuwe boot aan te schaffen. Je kan namelijk extra geld opnemen op de hypotheek van je huis, en gebruiken voor je boot.

Dit is de goedkoopste optie, hieronder leggen we je er alles over uit!

Je hypotheek gebruiken voor een boot: de goedkoopste manier

Waarom is je huidige hypotheek nou de goedkoopste manier om een boot aan te schaffen? Dat komt doordat je hierop het allerlaagste rente percentage en meeste fiscale voordeel hebt.

Wanneer je een nieuwe of tweede hypotheek aangaat voor een boot heb je te maken met een veel hogere rente en heb je geen renteaftrek op je belastingaangifte. Wanneer je je huidige hypotheek gebruikt is de rente meestal het laagst. Het is in veel gevallen namelijk een stuk lager dan een persoonlijke lening, de beste optie na deze mogelijkheid, met een rente van 3,9%.

Heb je een hoge hypotheek rente? Je kan jouw huidige hypotheek meteen oversluiten naar een lagere rente, waardoor je zelfs op je huidige hypotheek gaat besparen. Dit kan je duizenden euro’s op de gehele looptijd besparen. Zo gebruik je je hypotheek voor een boot én ga je duizenden euro’s besparen op je hypotheek!

hypotheek voor boot

Hoe werkt een huidige hypotheek voor een nieuwe boot

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is je huidige hypotheek gebruiken de goedkoopste manier om een nieuwe boot aan te schaffen. Hierop heb je de laagste rente, het meeste belastingvoordeel én heb je de mogelijkheid om te besparen op de hypotheek voor je huidige woning.

Om je hypotheek in te zetten om geld vrij te maken voor een boot én om je hypotheek eventueel over te sluiten heb je een hypotheekadviseur nodig. Deze helpt jou namelijk om te onderzoeken wat er mogelijk is en gaat dit vervolgens bij de hypotheekverstrekker voor elkaar krijgen, zodat jij een nieuwe boot kan aanschaffen.

Helaas zitten hier wel kosten aan verbonden. Gelukkig kan een eventuele oversluiting en het vrijmaken van het geld voor je boot in één keer. De kosten kan je echter meefinancieren in de hypotheek. Hierdoor merk je er vrijwel niets van. Zelfs met de kosten is dit verreweg de goedkoopste optie om een boot aan te schaffen. Je kan gratis en vrijblijvend met een van onze hypotheek adviseurs praten om te kijken welke opties jij hebt met betrekking tot je hypotheek en een boot.

De voorwaarden voor de hypotheek van een boot

Een hypotheek voor een boot heeft net zoals een hypotheek van een huis voorwaarden. Deze onderstaande voorwaarden zijn van toepassing:

  • Is de boot jonger dan 15 jaar dan zijn er eindeloze financieringsmogelijkheden tot 70% van de koopsom met een max van €2.800.000,-.
  • Is de boot ouder dan 15 jaar, dan zijn de financieringsmogelijkheden op aanvraag.
  • Maximale looptijd voor een hypotheek op een boot is 144 maanden.
  • In totaal mag 20% van de totale koopsom aflossingsvrije gefinancierd worden. Dit hangt wel van de looptijd af. Wanneer het gaat over een langere looptijd kan het percentage verlaagd worden.
  • Rente van de hypotheek voor een boot hangt af van de looptijd van deze hypotheek.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*