Boot FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Boot financieren

Wil je een boot kopen maar ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden wat betreft hypotheken, leningen enzovoort? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres! Wij gaan in over de verschillende vormen van boot financieringen en meer!

Boot financieren

Je kan een boot financieren door een lening af te sluiten in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Ook kun je je spaargeld inzetten of de boot op afbetaling kopen. Als je zelf het spaargeld niet hebt, dan is een lening afsluiten de meest voordelige optie.

Geld lenen voor een boot

Droom je er ook van om in het weekend lekker met je eigen boot een stukje te gaan varen? Of denk je er aan om een boot aan te schaffen en ermee op vakantie te gaan of zelfs verre reizen mee te maken? Een boot aanschaffen is niet zomaar een aankoop. De prijs kan al gauw flink oplopen. Hierdoor is het voor veel mensen vaak niet mogelijk zelf een boot te kopen.

Betekent dit dan dat het niet mogelijk is om een boot aan te schaffen? Nee. Er bestaan veel manieren om geld te lenen voor je boot, waardoor je toch je boot kan financieren. Er zijn wel 6(!) verschillende manieren om een boot aan te schaffen. Hier kun je terecht voo alle informatie wat betreft het geld lenen voor een boot.

Hypotheek voor een boot

Je kan in sommige een nieuwe hypotheek afsluiten voor de boot, maar ook je huidige hypotheek gebruiken. Maar met een hypotheek een boot kopen is mogelijk. Er hangen wel wat voorwaarden aan het kopen van een boot op deze manier, maar in veel gevallen is het gewoon mogelijk om een boot te kopen met je hypotheek. Voor alle informatie over het gebruiken van een hypotheek voor de aanschaf van een boot, kun je terecht bij dit artikel.

Zakelijk financieren/financial lease boot

Je kan een boot zakelijk financieren of financieren met een financial lease. Hier hangen alleen wel strenge voorwaarden aan vast. Je kan een boot alleen zakelijk financieren als je ondernemer of zelfstandig bent. Dit geldt ook voor financial lease. Als je in loondienst bent en geen eigen onderneming hebt kom je dus zelf niet in aanmerking voor zakelijk financieren of financial lease. Er zitten grote verschillen tussen je boot zakelijk financieren of financieren middels financial lease. Je boot zakelijk financieren is namelijk iets anders dan je boot financial leasen. Voor alle informatie en uitleg van deze verschillen, kun je terecht bij dit artikel.

boot financieren

Scheepshypotheek

De scheepshypotheek is een hypothecaire lening op een vaarvoertuig. Bij een normale hypotheek gebruik je de woning als onderpand. Bij een scheepshypotheek gebruik je dus een vaarvoertuig als onderpand. Dit kan een schip, een jacht of een boot zijn. Een woonboot hypotheek en een woonark hypotheek vallen hier niet onder. Net als bij een ‘normale’ hypotheek betaal je bij de scheepshypotheek een maandelijks bedrag aan aflossing en aan rente. De scheepshypotheek bestaat uitsluitend uit de annuïtaire variant. Een deel aflossingsvrij is echter óók mogelijk. Voor meer informatie over de scheepshypotheek en alle opties, kun je terecht bij dit artikel.

Boot financieren berekenen

Om te kunnen berekenen met hoeveel jij je boot kan laten financieren is het belangrijk om eerst te weten welke financieringsmogelijkheid je wil onderzoeken. Pas als je dit weet kun je gerichter je boot financiering gaan berekenen. Je kan hier nogmaals alle boot financiering mogelijkheden bekijken. Elke financiering mogelijkheid heeft namelijk zijn eigen rentes, bereken formules en voorwaarden, waardoor je niet standaard kan berekenen met hoeveel je een boot kan financieren.

Bij het berekenen van de boot financieren zijn twee dingen belangrijk. 1) hoeveel kan ik maximaal lenen voor mijn boot en 2) wat zijn mijn maandlasten en wat is bijbehorende looptijd. Wij geven hieronder per boot financieringsmogelijkheid aan of en hoe je dit kan berekenen. Voor alle informatie en berekeningen per financieringsoptie, kun je terecht bij dit artikel.

Woonboot financieren

De woonboot is net weer iets anders dan een normale boot of jacht. Een woonboot functioneert namelijk als woning, hierdoor werkt de financiering voor een woonboot weer net iets anders. Een woonboot aanschaffen is een dure aangelegenheid. Het kan zijn dat je niet genoeg eigen vermogen hebt om dit te betalen. Gelukkig kun je op verschillende manieren de aankoop van een woonboot financieren. Je kan een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten, maar ook een speciale woonboothypotheek afsluiten. Welke optie de meest voordelige is, is voor iedereen anders. In totaal zijn er een boel opties, voor uitleg van al deze opties, kun je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden, dan ben je volledig geïnformeerd over de boot financieren!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*