Verbouwen

Verbouwen

Bezit je een huis die niet meer volledig aan de woonwensen voldoet? Je kunt een ander huis kopen, een andere optie is de huidige woning verbouwen. Kiezen voor verbouwen is de meest logische optie als je met de verbouwing de grootste bezwaren van het huis weg kunt nemen.

 

De verschillende

Manieren om een verbouwing te financieren

Eigen geld
Verbouwing met eigen geld financieren.

Herfinanciering
Verbouwen met de herfinanciering van je hypotheek.
Tweede hypotheek
Je woning verbouwen met een tweede hypotheek.
Persoonlijke lening
Het is mogelijk te verbouwen met een persoonlijke lening.
Subsidie
Gebruik een overheidslening of subsidie voor de renovatie van je woning.
Verduurzamingshypotheek
Wanneer je je woning wilt verduurzamen, dan kan dit met een verduurzamingshypotheek.
kredietadviseur zakelijk

Wil je meer weten over verbouwen?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

Uitleg verschillende financieringsvormen

Eigen geld

Eigen geld

De makkelijkste vorm om een verbouwing te financieren is met eigen geld, dit is spaargeld wat je direct kan uitgeven. Eigen geld kan ook een schenking zijn van bijvoorbeeld je ouders, over schenken moet je wel altijd schenkbelasting betalen zodra het schenkbedrag boven de schenkgrens komt. Wil je meer lezen over belastingvrij schenken? klik dan hier.

Herfinanciering hypotheek

Herfinanciering hypotheek

Er zijn meerdere redenen om een hypotheek te herfinancieren, maar de voornaamste reden is het vrijmaken van geld voor andere doeleinden, zo ook bijvoorbeeld een verbouwing. Bij het herfinancieren van je hypotheek kan je het beste advies vragen bij een van onze hypotheekadviseurs om te bekijken of het herfinancieren van je hypotheek wel in je voordeel valt, hierbij houdt de hypotheek adviseur rekening met je persoonlijke situatie om zo je hypotheek de meeste aansluiting te geven.

Tweede hypotheek

Tweede hypotheek

Om een verbouwing te doen kan je ook een tweede hypotheek afsluiten om geld vrij te maken. Hierbij houdt de bank/ geldverstrekker rekening met de waarde van je woning, je openstaande hypotheeksaldo en de hoogte van je inkomen. Wanneer hierin ruimte is, is het mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten.

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een andere manier om een verbouwing te financieren is een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kan een voordeligere keuze zijn dan de extra hypotheek door de eenmalige kosten van een tweede hypotheek. Bij eenmalige kosten kan je denken aan notariskosten, taxatiekosten en advieskosten van de hypotheekadviseur, deze kosten zijn niet het geval bij de persoonlijke lening. De hypotheekadviseur kan uitzoeken wat de voordeligste optie is in jouw persoonlijke situatie.

Overheidslening of subsidie

Overheidslening of subsidie

Voor een duurzame verbouwing aan je huis is het mogelijk een vergoeding te krijgen van de overheid. Duurzame maatregelen waarvoor je een subsidie kunt ontvangen zijn isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Doe goed onderzoek van te voren over alle energiebesparende maatregelen en waar je precies vergoeding voor krijgt zodat je niet verast kunt worden.

Verduurzamingshypotheek

Verduurzamingshypotheek

Een verduurzamingshypotheek is een aanvullende lening op je hypotheek om je huis te verbouwen op energiebesparende investeringen. Deze hypotheekvorm kan gunstigere rentetarieven en voorwaarden hebben dan de huidige hypotheek.

Waarom verbouwen?

Er zijn verschillende redenen om te verbouwen, dit kan zijn om te verduurzamen maar verbouwen heeft nog meer voordelen en/of redenen. Het verbouwen van je huidige woning kan een goede keuze zijn als je de grootste tekortkomingen kunt aanpakken en de woning beter kunt laten aansluiten bij je woonwensen.

– Verbouwen kan om meer ruimte te creëren, zo kan je een uitbouw doen of iets beter inrichten waardoor je meer ruimte creëert.
– Verbouwen kan handig zijn voor de functionaliteit door bijvoorbeeld de bovenverdieping een herindeling te geven.
– Een verbouwing kan een goede investering zijn voor de toekomst omdat een verbouwing de waarde van je woning laat stijgen, denk hierbij aan een nieuwe badkamer of een moderne keuken.
– Verbouwen kan ook voor esthetische redenen om de woning een andere uitstraling geven door bijvoorbeeld een nieuwe vloer.
– Soms is verbouwen niet optioneel maar is het een noodzakelijke renovatie, een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een lekkend dak.

Waar denk jij aan bij verbouwen?

Overige informatie over het verbouwen van je woning

Wat kan ik met een budget van 20.000 tot 35.000

Wat kan ik met een budget van 20.000 tot 35.000

Iedereen heeft een andere wens rondom verbouwen, maar ook een ander budget. Voor een verbouwing met een budget tussen 20.000 en 35.000 euro kan je bijvoorbeeld je badkamer en toilet laten renoveren of een nieuwe goedkope keuken laten plaatsen. Hoeveel je met een een bedrag van 20.000 tot 35.000 euro precies kan financieren is afhankelijk van je wensen en of je bijvoorbeeld high-end voorwerpen wil financieren of tweedehands voorwerpen haalt voor in je verbouwing.

Hoe lang duurt een verbouwing?

Hoe lang duurt een verbouwing?

De duur van een verbouwing is afhankelijk van in hoeverre je de woning wil verbouwen. Kleine verbouwingen kunnen 3 tot 6 maanden duren terwijl grote ingrepen tegen jaren oplopen.

Een bouwdepot

Een bouwdepot

Met een bouwdepot kun je vrijwel alle kosten die komen kijken bij de verbouwing van je woning financieren. Het geld in het bouwdepot staat op een aparte rekening, waarover je depotrente ontvangt. Deze rente is een vergoeding voor het bedrag dat nog niet is besteed aan de verbouwing en dus nog bij de bank staat.

De depotrente wordt berekend over het nog niet gebruikte deel van je hypotheek. In een ideale situatie komt de depotrente overeen met je hypotheekrente, waardoor je alleen rente betaalt over het bedrag dat daadwerkelijk is betaald aan de bouwer.

Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*