Verzekering oversluiten

Verzekering oversluiten

Een verzekering oversluiten is wanneer een huidige verzekering afloopt en je hiervoor bij een andere verzekeraar dezelfde verzekering afsluit, dit is meestal voor betere voorwaarden of een betere premie. Wanneer je een verzekering oversluit of ook wel overstapt van verzekering kan verschillen per verzekering, voor de zorgverzekering kan je bijvoorbeeld je verzekering oversluiten in de periode van 12 november tot 31 december. Voor andere verzekeringen ligt de periode waarin je kan overstappen aan de looptijd die je hebt afgesproken met de verzekeraar.

Wil je meer weten over het oversluiten van verzekeringen?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

Kan je alle verzekeringen oversluiten?

In principe zijn de meeste verzekeringen over te sluiten, hierbij zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je deze stap zet.

 • De soort verzekering; met welke verzekering heb ik te maken en kan ik deze überhaupt oversluiten?
 • Contractduur en Opzegtermijnen; sommige verzekeringen zijn afgesloten voor een bepaalde periode, wanneer je voortijdig opzegt kan het soms zijn dat je een boete moet betalen.
 • De dekking; informeer jezelf goed over de nieuwe verzekering en of deze hetzelfde dekt als eerst.
 • Kosten en premies; Het is ook bij de kosten en premies belangrijk om goed onderzoek te doen naar of de nieuwe verzekering ook echt voordeliger is
 • Medische beoordeling; bij sommige levensverzekeringen is en medische beoordeling nodig om een de verzekering over te sluiten

Oversluiten.nl helpt je graag verder bij het oversluiten van je verzekering om zo de beste deals te vinden die het beste bij jouw wensen aansluiten.

 

Waarom is een verzekering oversluiten handig?

Lagere kosten

Lagere kosten zijn natuurlijk altijd fijn en is voor veel mensen de eerste reden om een verzekering over te sluiten. De kosten verlagen dan in de vorm van een lagere premie.

Betere dekking

Soms kan een andere verzekeraar betere voorwaarden en dekking bieden dan de huidige verzekeraar. Bijvoorbeeld een verzekeraar kan uitgebreidere dekkingen bieden voor een vergelijkbare premie, die aantrekkelijker zijn voor de verzekerde.

Verandering omstandigheden

Iedereen veranderd en hierdoor kan het zijn dat je andere voorwaarden wil hebben die beter bij je huidige levensstijl passen, denk hierbij aan extra dekking voor bijvoorbeeld fysio.

Service

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet tevreden bent met je huidige tussenpersoon, op dit moment is het mogelijk om een nieuwe tussenpersoon te vinden en hiermee dus je verzekering over te sluiten.

Bundeling

Het bundelen van meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar kan soms leiden tot kortingen of verschillende voordelen. Wellicht kan het handig zijn om al je verzekeringen bij één aanbieder te hebben voor gemak en mogelijk lagere kosten.

Overige informatie oversluiten verzekeringen

Vroegtijdig beëindigen

Vroegtijdig beëindigen

Overigens is het wel belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het oversluiten van een verzekering de moeite waard is. Hierbij moet je namelijk rekening houden met de eventuele kosten die gepaard kunnen gaan met het vroegtijdige beëindigen van een bestaand verzekeringscontract. Daarbij is het ook verstandig om de voorwaarden en dekkingen van nieuwe polissen grondig te vergelijken voordat je een beslissing neemt. De experts van Oversluiten.nl helpen je hier graag bij!

Raadpleeg nu een van onze verzekeringsadviseurs.

De goedkoopste autoverzekering vanaf 24 jaar

De goedkoopste autoverzekering vanaf 24 jaar

Oversluiten.nl kan vanaf 24 jaar de goedkoopste autoverzekering aanbieden van Nederland, dit is een goede reden om je huidige autoverzekering over te sluiten.

Wat zijn verplichte verzekeringen?

Wat zijn verplichte verzekeringen?

De verplichte Nederlandse verzekeringen in 2024 zijn als volgt:

 1. Zorgverzekering: Het is verplicht om het basispakket te hebben van een zorgverzekering. Hieronder vallen de kosten van de huisarts, het ziekenhuis, de medicijnen en het ambulancevervoer. Hierbij geldt vaak wel een eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar is de zorgverzekering gratis en geldt er geen eigen risico. De meeste mensen voegen hun kinderen aan de eigen zorgverzekering toe, maar je mag ze ook ergens anders verzekeren.
 2. Opstalverzekering: Wanneer je een hypotheek hebt op je koopwoning, dan eist de bank dat je een opstalverzekering neemt. Met een opstalverzekering verzeker je de woning tegen schade door brand, storm en water.
 3. WA-verzekering voor motorvoertuigen: Wanneer je in bezit bent van een auto, motor, brommer, snelle e-bike of brommer, dan ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Met deze verzekering verzeker je de schade die je aan een ander voertuig toebrengt en eventuele medische kosten. De schade aan jouw auto wordt niet vergoed, maar hier kan je je wel aanvullend voor verzekeren. Een WA-verzekering wordt afgesloten op je kenteken. Wanneer iemand jouw voertuig leent, is hij of zij dus ook verzekerd.

Wat zijn handige verzekeringen?

Wat zijn handige verzekeringen?

De meeste verzekeringen zijn niet verplicht, toch is het wel handig om ze te hebben. De belangrijkste aanvullende verzekeringen zijn als volgt:

 1. Aanvullende zorgverzekering: Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt, dan is het basispakket voldoende. Maar het basispakket vergoedt niet alles, hiervoor heb je een aanvullende zorgverzekering nodig. Vraag je je af of jij een aanvullende zorgverzekering nodig hebt, dan kan je contact opnemen met een van onze verzekeringsadviseurs.
 2. Inboedelverzekering: Met een inboedelverzekering verzeker je alles in je huis. Zo zijn al je spullen verzekerd tegen schade en verlies door diefstal of brand. Met een allrisk inboedelverzekering verzeker je je ook tegen schade die je zelf toebrengt aan je spullen.
 3. Aansprakelijkheidsverzekering: Wanneer je per ongeluk iets kapot maakt bij een ander, dan kan je met een aansprakelijkheidsverzekering de schade opnemen bij je verzekeraar.
 4. Doorlopende reisverzekering: Ga je regelmatig op vakantie of naar het buitenland, dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering verzeker je jezelf tegen medische kosten en hulpverlening in het buitenland.
 5. Overlijdensrisicoverzekering: Deze verzekering wordt vaak geadviseerd bij het afsluiten van een hypotheek. Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen je nabestaanden een bedrag wanneer jij overlijdt. Hiermee kunnen zij de hypotheek (gedeeltelijk) aflossen.
 6. Rechtsbijstandverzekering: Met een rechtsbijstandverzekering worden juridische kosten gedekt, als je betrokken raakt bij een geschil of rechtszaak. Deze verzekering kan nuttig zijn om je juridische kosten te beperken.
 7. Huisdierenverzekering: Voor huisdierbezitters kan een huisdierenverzekering helpen bij het dekken van medische kosten voor huisdieren. Zo kan deze verzekering financiële zekerheid bieden bij onverwachte dierenartskosten.
 8. Ongevallenverzekering: Met een ongevallenverzekering krijg je een bedrag als je een ongeluk en blijvend letsel hebt opgelopen. Deze verzekering kan extra financiële bescherming bieden naast een ziektekostenverzekering.

Voor advies kun je altijd contact opnemen met een van onze verzekeringsadviseurs, om te kijken of deze aanvullende verzekeringen handig voor jou zijn. Zo word je goed geïnformeerd, waardoor je een beslissing kunt nemen.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*