BeleggingshypotheekHypotheken

Alles over de beleggingshypotheek

Het is niet meer mogelijk om een beleggingshypotheek af te sluiten, maar als je nog een beleggingshypotheek hebt lopen, vindt je hier alles over de beleggingshypotheek wat jij moet weten!

Wat is de beleggingshypotheek?

Een beleggingshypotheek wil zeggen dat de hypotheek verbonden is met een beleggingsrekening. Het geld wat je opbouwt met beleggen wordt gebruikt om aan het einde van de looptijd je hypotheek af te betalen. Mocht je niet genoeg hebben opgebouwd, moet je het restbedrag met eigen geld betalen.

Alles over de beleggingshypotheek

In een beleggingshypotheek betaal je rente en premie voor een beleggingsverzekering. Er zijn ook beleggingshypotheken waaraan geen verzekering zit gekoppeld maar een beleggingsrekening. De meeste beleggingshypotheken vallen onder de variant met de beleggingsverzekering. Gedurende de looptijd los je niet af op de hypotheekschuld.

Het is de bedoeling dat de hypotheek geheel of voor het overgrote deel wordt afbetaald met het opgebouwde kapitaal in de verzekering of op de rekening. Bij overlijden vóór de einddatum volgt een uitkering voor het aflossen van de hypotheek of een deel ervan.

Alles over de Beleggingshypotheek: Aflossen, afkopen en overwaarde

In de periode van 1996 tot 1999 zijn er veel beleggingshypotheken afgesloten. In deze jaren ging het erg goed op de beurs. In de jaren daarna ontstonden er negatieve beursresultaten en was de beleggingshypotheek achteraf toch geen verstandige keuze. In 2006 kwam er aandacht voor de hoge kosten die verzekeraars verwerken in de aan de hypotheek gekoppelde beleggingspolissen. Heb je nog steeds een beleggingshypotheek en ben je benieuwd wat je met de hypotheek moet doen? Ga in gesprek met één van onze hypotheekadviseurs, en kijk samen naar de opties.

Kun je een beleggingshypotheek oversluiten?

Je kunt je beleggingshypotheek oversluiten naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Hiermee kun je veel geld besparen en ben je gegarandeerd dat je na de einddatum volledig bent uitbetaald. Wij berekenen graag hoeveel geld je bespaart door je beleggingshypotheek over te sluiten naar een annuïteitenhypotheek.

Alles over de Beleggingshypotheek oversluiten – Waarom zou je dat doen?

Zoals de naam al doet vermoeden is de aflossing van deze hypotheekvorm afhankelijk van beleggingsresultaten. Als het goed gaat op de beurs ben je spekkoper, maar het gaat niet altijd goed. De hoogte van de kosten in de aan de hypotheek gekoppelde beleggingsverzekering is ook vaak een probleem. Deze verzekeringen staat ook wel bekend als woekerpolissen. Wij leggen uit waarom je de beleggingshypotheek het beste kunt oversluiten.

De beleggingshypotheek wordt tegenwoordig nauwelijks nog afgesloten, maar jaren geleden was deze hypotheekvorm populair. Vaak werd de beleggingshypotheek gecombineerd met een aflossingsvrije hypotheek. De gedachte hierachter was dat de aflossingsvrije hypotheek ook werd afbetaald als het fantastisch ging met de beleggingen. De populariteit werd groot doordat het erg goed ging op de beurs in de periode van 1993 tot 2000. Helaas vielen de rendementen na het jaar 2000 erg tegen. Toen viel pas op dat de kosten in de beleggingshypotheek wel erg hoog waren.

Voor de aflossing van je hypotheek afhankelijk zijn van beleggingen

Bij het afsluiten van een beleggingshypotheek hebben veel huiseigenaren niet beseft dat ze voor de aflossing van de hypotheek volledig afhankelijk zijn van beleggingsresultaten. Ook was niet bekend dat er hoge kosten verstopt zitten in deze hypotheekvormen. Met een jaarlijks rendement van 8% of meer, is er niets aan de hand. Met een jaarlijks rendement van bijvoorbeeld 1,5%, overstijgen de kosten de baten. Dus ook met een positief rendement teer je mogelijk in op het vermogen.

Alles over de beleggingshypotheek

Wat gaat er veranderen na het oversluiten van je beleggingshypotheek?

Door het oversluiten naar bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek, kies je voor een hypotheekvorm waarin je maandelijks afbetaalt op de hypotheekschuld. Met deze hypotheekvorm is een volledige aflossing van de schuld op de einddatum gegarandeerd. En je neemt afscheid van de hoge kosten in de beleggingshypotheek. Het in de gekoppelde beleggingsverzekering opgebouwde vermogen, kun je gebruiken voor het nu al deels aflossen van de hypotheekschuld.

Alles over de beleggingshypotheek: Hoe werkt oversluiten?

Oversluiten wil zeggen dat je de huidige hypotheek in één keer afbetaalt. Dat doe je met een nieuwe hypotheek bij een andere of bij dezelfde geldverstrekker. In veruit de meeste gevallen betaal je een boeterente, maar onder de streep pak je meestal voordeel. Door het oversluiten van je beleggingshypotheek profiteer je namelijk van de zeer lage hypotheekrente van dit moment. In een eerste gesprek met onze hypotheekadviseur rekenen we eerst voor je uit of het oversluiten financieel gezien handig is. Als het gunstig uitpakt, zetten wij het oversluiten in gang en ben je binnenkort van je beleggingshypotheek af.

Hoeveel kan ik besparen bij het oversluiten van mijn beleggingshypotheek?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw beleggingshypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je beleggingshypotheek als je deze wil oversluiten. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties, maar vooral de valkuilen, uitleggen met betrekking tot je huidige beleggingshypotheek en een eventuele oversluiting.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet!

Alles over de beleggingshypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek

Bij het afsluiten van een beleggingshypotheek hebben veel huiseigenaren niet beseft dat ze voor de aflossing volledig afhankelijk zijn van de beleggingsresultaten. Ook waren de hoge kosten die verstopt zitten in deze hypotheekvorm vaak niet bekend. Met een jaarlijks rendement van 8% of meer is dit geen probleem, maar met 1,5% rendement overstijgen de kosten de baten. Hierdoor kunnen veel huisbezitters met een beleggingshypotheek hun hypotheek op de einddatum niet aflossen, waardoor gedwongen verkoop van de woning noodzakelijk is.

Veel huiseigenaren met een beleggingshypotheek hebben spijt van hun hypotheekvorm keuze en er is een grote vraag naar omzettingen. Gelukkig kan er iets aan gedaan worden! Je kan je beleggingshypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek.

Hypotheek oversluiten naar een beleggingshypotheek

Je hypotheek oversluiten naar een beleggingshypotheek is niet mogelijk. Deze hypotheekvorm wordt namelijk niet meer actief aangeboden door geldverstrekkers. Het omzetten van een beleggingshypotheek naar een andere hypotheekvorm is wel een gebruikelijke omzetting. In de beleggingshypotheek zitten hoge kosten verwerkt die de beleggingshypotheek onaantrekkelijk maken. Vooral in tijden met dalende beurskoersen kan een beleggingshypotheek een zeer ongunstige hypotheek zijn.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Nu weet jij zo goed als alles over de beleggingshypotheek. Heb je toch nog vragen, neem dan vooral contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*