Aankoop nieuwe woning

Aankoop woning

Het kopen van een woning is een spannende mijlpaal, maar het kan ook een complex proces zijn. Of je nu voor het eerst een woning koopt of een ervaren koper bent, het is belangrijk om de juiste stappen te volgen voor een succesvolle aankoop. In deze gids delen we waardevolle inzichten over het proces van het kopen van een woning, van voorbereiding en onderzoek tot het afronden van de transactie.

Voorbereiding

Allereerst is het belangrijk om je hypotheek te berekenen. Dit kan je gemakkelijk doen via onze berekentool. Doordat je de hoogte van je hypotheek weet, kan je nu zoeken naar een woning binnen dit budget.

Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek zal de hypotheekaanbieder altijd opnieuw het inkomen toetsen. Bereken in ons 3 stappenplan jouw maximale op te nemen hypotheek.

Huidige hypotheek

Het is mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen. Dit houdt in dat je de voorwaarden en rente die voor de eerdere hypotheek golden, ook gelden voor de nieuwe hypotheek. Mocht je nieuwe hypotheek hoger zijn dan je bestaande hypotheek, dan sluit je vaak een tweede leningdeel af. Je oude voorwaarden en rente gelden dan overigens wel alleen voor je oude hypotheek.

Je kan de volgende hypotheekvormen meenemen: Annuïtair, lineair, aflossingsvrije, beleggingshypotheek en spaarhypotheek.

Snel en gemakkelijk berekenen

3 stappen naar een hypotheek

Berekenen

Stap 1: Hypotheek berekenen

Via de berekentool kan je snel en gemakkelijk zien hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

01
Mail-voorstel

Stap 2: Berekening binnen een paar seconde

Krijg uw berekening binnen enkele minuten in uw email! Zo kunt u gelijk aan de slag.

02
Bel-met-een-van-onze-adviseurs

3: Hypotheekgesprek

Maak gemakkelijk en snel een afspraak met één van onze onafhankelijk adviseur.

03

Huis verkopen en nieuw huis kopen

Je hebt geen dubbele hypotheeklasten als je huis al is verkocht, ook al is de sleutel nog niet overhandigd. Doordat je de exacte verkoopprijs van je huis kent, weet je precies wat je aan overwaarde of restschuld hebt.

Fiscaal zit er wel een mogelijk nadeel als je je bestaande hypotheek mee wilt nemen naar je nieuwe woning, zonder dat je daadwerkelijk een nieuw huis hebt. Om je hypotheek mee te nemen, heb je meestal 1 jaar, anders heb je niet meer de voordelen.

Als je overigens tijdelijk twee woningen hebt, dan kun je gebruikmaken van een overbruggingskrediet om de overwaarde op je huidige woning alsnog mee te nemen bij de financiering van je nieuwe woning. Dit is een tijdelijke lening om met de overwaarde je nieuwe woning te financieren, terwijl je huidige woning nog niet is verkocht of betaald.

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.
Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden