Aankoop nieuwe woning

Aankoop woning

Het kopen van een woning is een spannende mijlpaal, maar het kan ook een complex proces zijn. Of je nu voor het eerst een woning koopt of een ervaren koper bent, het is belangrijk om de juiste stappen te volgen voor een succesvolle aankoop. In deze gids delen we waardevolle inzichten over het proces van het kopen van een woning, van voorbereiding en onderzoek tot het afronden van de transactie.

Voorbereiding

Bij de verkoop van je oude woning en de zoektocht naar een nieuwe woning zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor je aan de slag gaat. Wil je verhuizen? Of kan je de huidige woning verduurzamen of verbouwen om op deze manier de woning aan je behoeften te laten voldoen.

Wanneer je zelf niet genoeg geld hebt om de volledige woning te financieren is het allereerst belangrijk om je hypotheek te berekenen. Met de hypotheek ga je de woning financieren en is daarom een belangrijke post om de zoektocht naar een woning te starten. De hypotheek berekenen kan makkelijk via onze berekentool. Bij het daadwerkelijk afsluiten van een hypotheek zal de hypotheekaanbieder opnieuw jouw maximale hypotheek berekenen met je huidige inkomen. Wanneer je inkomen dus is veranderd kan deze maximale hypotheek afwijken.

Wanneer je hebt besloten om echt te gaan verhuizen is het belangrijk om na te denken over de gang van zaken en hoe je dit voor je ziet. Verkoop je liever eerst de oude woning voordat je een nieuwe hebt of koop je liever een nieuw huis voordat je de oude verkoopt? Ook niet geheel onbelangrijk is om uit te zoeken of je woning overwaarde heeft of een restschuld, en wat je hiermee gaat doen. Voor deze zaken kun je bij je adviseur terecht.

Wanneer je al deze zaken hebt uitgezocht kan je goed voorbereid op zoek naar jouw ideale woning!

Huidige hypotheek

Het is mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen, hiermee neem je de voorwaarden en rente mee van de oude hypotheek, voor de nieuwe. Wanneer je nieuwe hypotheek hoger is dan de bestaande hypotheek is het mogelijk om dit extra bedrag te lenen in een extra lening deel. De voorwaarden en de rente van de oude hypotheek gelden dan ook alleen over de oude hypotheek, over het nieuwe lening deel krijg je een nieuwe rente en eventueel andere voorwaarden.

Je kan de volgende hypotheekvormen meenemen: Annuïtair, lineair, aflossingsvrije, beleggingshypotheek en spaarhypotheek.

Hypotheekadviseur Luka

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

6 stappen naar jouw eigen huis!

Woonwensen

Woonwensen

De eerste stap naar je eigen huis is het bepalen van je woonwensen, denk hierbij aan de tuin en de hoeveelheid kamers. In deze stap ga je ook de maximale hypotheek berekenen om erachter te komen binnen welk budget je de woning gaat zoeken. Je maximale hypotheek kan je hieronder makkelijk en snel berekenen.

Woningen zoeken

Woningen zoeken

De tweede stap is het bezichtigen en oriënteren voor je ideale woning. Doordat je in de vorige stap de hypotheek hebt berekent kun je gericht opzoek binnen je budget. Wanneer je een ideale woning hebt gevonden kan je gaan bieden. Door het huis te laten taxeren krijg je een actueel beeld van de marktwaarde.

Het (voorlopig) koopcontract

Het (voorlopig) koopcontract

Wanneer je bod is geaccepteerd is het tijd om in de vierde stap een aantal zaken te regelen. In deze stap teken je het (voorlopig) koopcontract waarin afspraken zijn vastgelegd rondom de woning, denk hierbij aan de ontbindende voorwaarden.

De hypotheek

De hypotheek

In de vijfde stap naar je eigen woning ga je de hypotheek afsluiten, laat je goed adviseren voor de best passende hypotheek. Een hypotheek neem je mee voor een lange periode en moet daarom goed aansluiten. Bij Oversluiten.nl kunnen we helpen bij het vinden van de best passende hypotheek.

De notaris

De notaris

Super! je nieuwe huis is in zicht. De notaris moet voor deze zesde stap de hypotheekakte en de transportakte opstellen, houdt hiermee rekening met de notaris kosten.

De sleuteloverdracht

De sleuteloverdracht

Het is zo ver, een belangrijke en spannende dag. Bij deze zevende en laatste stap controleer je met de notaris of het huis opgeleverd wordt zoals afgesproken. Tijdens deze stap worden de twee aktes die de notaris heeft opgesteld doorgenomen waarbij je ruimte hebt om vragen te stellen. Wanneer alles is doorgenomen zet je onder de aktes een handtekening en ben je officieel eigenaar van een nieuw huis! Gefeliciteerd en veel woonplezier.

Snel en gemakkelijk berekenen

3 stappen naar een hypotheek

Berekenen

Stap 1: Hypotheek berekenen

Via de berekentool kan je snel en gemakkelijk zien hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

01
Mail-voorstel

Stap 2: Berekening binnen een paar seconde

Krijg uw berekening binnen enkele minuten in uw email! Zo kunt u gelijk aan de slag.

02
Bel-met-een-van-onze-adviseurs

Stap 3: Hypotheekgesprek

Maak gemakkelijk en snel een afspraak met één van onze onafhankelijk adviseur.

03

Dubbele hypotheeklasten

In sommige situaties kan het zijn dat je bij de verkoop van een oude woning en koop van een nieuwe woning te maken krijgt met dubbele hypotheeklasten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je ergens anders moet wonen tot je nieuwbouwhuis is gebouwd of je hebt de oude woning nog niet verkocht maar woont wel in een nieuw huis.

Je hebt geen dubbele hypotheeklasten wanneer het huis is verkocht, ook al als de sleutel nog niet overhandigd is. Je hebt geen dubbele hypotheeklasten als de oude woning is verkocht omdat op dat moment de woning op iemand anders naam staat en zij dus de hypotheeklasten dragen voor deze woning.

Wanneer je tijdelijk twee woningen hebt, kun je gebruikmaken van een overbruggingskrediet om de overwaarde op je huidige woning alsnog mee te nemen bij de financiering van je nieuwe woning. Dit is een tijdelijke lening om met de overwaarde je nieuwe woning te financieren, terwijl je huidige woning nog niet is verkocht of betaald is.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*