Hypotheek oversluiten
Boot Financieren Waarvoor kan ik lenen?

Boot financieren berekenen

Boot financieren berekenen

De gemiddelde bootfinanciering komt neer op een lening van 30.000 euro. De hoogte van de lening die voor jou mogelijk is, hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Deze twee factoren worden door kredietverstrekkers bekeken om te bepalen hoeveel ze aan jou kunnen uitlenen.

Hoe werkt het boot financieren berekenen?

Op onze boot financieren pagina kan je alle informatie vinden met betrekking tot het financieren van een boot. In dit artikel bespreken we alleen hoe je jouw (maximale) boot financiering kan berekenen.

Op deze pagina kan je alle 6(!) manieren vinden om een boot te financieren!

Om te kunnen berekenen met hoeveel jij je boot kan laten financieren is het belangrijk om eerst te weten welke financieringsmogelijkheid je wil onderzoeken. Pas als je dit weet kun je gerichter je boot financiering gaan berekenen. Je kan hier nogmaals alle boot financiering mogelijkheden bekijken. Elke financiering mogelijkheid heeft namelijk zijn eigen rentes, bereken formules en voorwaarden, waardoor je niet standaard kan berekenen met hoeveel je een boot kan financieren.

Bij het berekenen van de boot financiering zijn twee dingen belangrijk. 1) hoeveel kan ik maximaal lenen voor mijn boot en 2) wat zijn mijn maandlasten en wat is bijbehorende looptijd. Wij geven hieronder per boot financieringsmogelijkheid aan of en hoe je dit kan berekenen.

Boot Financieren Berekenen

Hoe kan ik het boot financieren berekenen?

Zoals in bovenstaand hoofdstuk aangegeven ligt dit aan het type boot financiering. We leggen het per financiering type aan je uit:

  • Voor een persoonlijke lening en doorlopend krediet kan je eenvoudig zelf berekenen hoeveel je maximaal kan lenen met deze berekentool om je boot te financieren. Vervolgens kan een van onze onafhankelijke adviseurs je gratis en vrijblijvend vertellen wat je bijbehorende maandlasten zijn, afhankelijk van de looptijd die jij graag zou willen.
  • Het berekenen van een boot financiering met je eigen hypotheek is simpel. De openstaande hypotheek waarde kan je afhalen van de waarde van je woning. Het bedrag wat je hierbij overhoudt kan je, maximaal, gebruiken om een boot mee te financieren. Vervolgens kan je de maandlasten voor het boot financieren berekenen door dit te delen door de looptijd van de hypotheek X het rentepercentage. Nu weet je de maximale boot financiering én de maandlasten. Als je voor deze optie kiest vergeet dan niet om ook te kijken naar het oversluiten van je hypotheek!
  • De scheepshypotheek heeft helaas geen tools om je maximale boot financiering mee te berekenen. Als je de looptijd en het rentepercentage hebt kan je wel je maandlasten berekenen! Neem hiervoor contact op met een financieel adviseur. Deze kan, gebaseerd op zijn ervaring, een inschatting maken hoeveel je maximaal aan kan voor een scheepshypotheek.
  • Voor het zakelijk financieren en koop op afbetaling kunnen wij niet helpen met het boot financieren berekenen.

Stappenplan boot financieren berekenen

  • Lees je in op onze complete boot financieren pagina.
  • Onderzoek welke optie het best bij je past om een boot te financieren.
  • Kijk of je een tool kan gebruiken om je boot financiering te berekenen. In sommige gevallen kan dit wel en in sommige niet, dit is afhankelijke van de financieringsoptie.
  • Wil je berekenen met hoeveel je een boot kan financieren met een reguliere lening? Gebruik dan bovenstaande tool om je boot financiering te berekenen.
  • Om erachter te komen wat je maandlasten zijn kan je het beste gebruik maken van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Een ervaren financieel adviseur helpt je dan inzichtelijk te maken wat je precies kan lenen en wat je precieze lasten worden, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Je kan natuurlijk ook een gratis offerte aanvragen als je liever geen advies wil.
  • Wil je onderzoeken of je een lening voor een boot kan krijgen via je hypotheek? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek Een adviseur kan je, gratis en vrijblijvend, precies uitleggen wat je kan lenen om je boot te financieren en wat je maandelijkse lasten zullen worden.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Vragen over de financiering voor een boot berekenen?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden