Hypotheek oversluiten
Boot Financieren Waarvoor kan ik lenen?

Financieren van een boot met lease

Kan je een boot zakelijk financieren of financieren met financial lease?

Ja, het is mogelijk om het financieren van een boot met lease te realiseren. Hierbij heb je de keuze uit zakelijk of financial lease. Je kan een boot alleen zakelijk financieren als je ondernemer of zelfstandig bent. Dit geldt ook voor financial lease.

Wanneer kan je een boot zakelijk financieren of kom je in aanmerking voor een boot financial lease?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een boot alleen zakelijk kan financieren als je een ondernemer/zelfstandige bent. Hetzelfde geldt voor financial boot lease. Als je in loondienst bent en geen eigen onderneming hebt kom je dus zelf niet in aanmerking voor zakelijk financieren of financial lease. Kom je hier niet voor in aanmerking? Bekijk dan alle andere manieren waarop je een boot kan financieren.

Er zitten grote verschillen tussen je boot zakelijk financieren of financieren middels financial lease. Je boot zakelijk financieren is namelijk iets anders dan je boot financial leasen.

In de volgende hoofdstukken leg ik alles uit over 1) je boot zakelijk financieren en 2) een boot financial leasen.

Financieren Van Een Boot Met Lease

Boot zakelijk financieren

Als je een boot zakelijk gaat financieren dan betaal je de boot als het ware via je zaak. Dit is een optie wanneer je graag een boot wil kopen maar het privé niet kan financieren. Wij praten bij een boot zakelijk financieren dus niet over een zakelijke lening om een boot te financieren.

Wanneer je privé geen boot kan financieren maar wel een eigen onderneming hebt, met voldoende liquide middelen, kan je er over na denken om hem zakelijk te financieren. Hier zitten eisen en voor én nadelen aan.

Als je dit wil doen en je wil gebruik maken van de BTW aftrek dan moet je wel inkomsten genereren uit de boot, bijvoorbeeld door verhuur. Het nadeel hieraan is natuurlijk dat de boot wordt gedeeld en sneller in waarde daalt. Het voordeel hieraan is dat je de BTW op de boot terug kan vragen.

Eventueel zou je hem voor een lager bedrag privé kunnen overnemen.

Financial lease boot

Om erachter te komen of je in aanmerking komt om een boot Financial te leasen, is het belangrijk goed te weten wat financial lease inhoudt. Financial lease is een vorm van leasen waarmee je een product kan aanschaffen voor je onderneming. Het bedrag dat je moet betalen wordt gefinancierd door de bank, maar je bent wel meteen de zogenoemde economische eigenaar.

De geldverstrekker is op dit moment nog de juridische eigenaar. Je hoeft hierdoor de boot, niet in één keer te betalen maar betaal je per maand een bepaald bedrag. Je boot is dan het onderpand voor de bank, stel je bent niet in staat het maandelijkse bedrag te betalen. Je houdt met deze vorm van lenen ruimte over voor andere investeringen voor je onderneming. Nadat je de afgesproken maandelijkse kosten hebt betaald, ben je volledige eigenaar van de boot.

Boot zakelijk financieren of boot financial lease bij Oversluiten.nl

Helaas kan Oversluiten.nl je niet helpen met het zakelijk financieren van een boot of bij het financial leasen van een boot. Wij kunnen je wel gratis en vrijblijvend adviseren of het in jouw persoonlijke situatie verstandig is om een boot zakelijk te financieren of te financial leasen of dat we een goedkopere optie voor je hebben.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Vragen over het zakelijk financieren of financial lease van een boot?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden