Hypotheek oversluiten
Hypotheek Verhogen Hypotheken

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden, kan dat?

Ja, je kan je hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden. Je kunt een extra hypotheek afsluiten met daarbij de overwaarde van je woning als onderpand. Op deze manier krijg jij als het ware een voorschot op je overwaarde, in plaats van pas toegang te krijgen tot dit geld wanneer je je huis verkoopt. Je moet alleen wel de extra hypotheeklasten kunnen dragen via je inkomen. Als dit allemaal kan, kan je je hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden.

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Door de sterk gestegen huizenprijzen heb je als huiseigenaar waarde opgebouwd in de stenen. Je kunt de overwaarde pas gebruiken na verkoop van het huis. Maar je kunt wel een voorschot krijgen op de overwaarde. Je kunt namelijk een bedrag lenen met de overwaarde in je huis als onderpand. Het voordeel van deze constructie is dat je geld kunt lenen tegen een zeer gunstig tarief. Ook als je het geld anders wilt besteden dan aan het huis.

Je hypotheek verhogen en de waarde uitgekeerd krijgen – hoe werkt het?

Voor een extra hypotheek heb je overwaarde in je huis nodig en je inkomen moet hoog genoeg zijn voor het dragen van de extra hypotheeklasten. De onafhankelijk hypotheekadviseur kan voor jou berekenen hoeveel je consumptief kunt lenen met je huis als onderpand. Je kunt maar een deel van de overwaarde benutten. Jouw hypotheekadviseur zorgt voor een offerte met een aantrekkelijke rente, en het aanvragen van de extra hypotheek kan in gang worden gezet. Na het ondertekenen van de offerte moet er nog het nodige gebeuren, maar onze hypotheekadviseurs regelen alles.

De extra hypotheek combineren met het oversluiten van je hypotheek

Je hypotheek verhogen met een lening voor consumptieve doeleinden doe je bij de bank waar ook je huidige hypotheek op het huis loopt. Andere geldverstrekkers zijn namelijk vaak niet bereid om je een bedrag te lenen als de eerste hypotheek elders is afgesloten. Dat is geen probleem! Vaak is het namelijk toch verstandig om ook je bestaande hypotheek over te sluiten. Bepaalde kosten, zoals taxatiekosten en notariskosten, moet je toch al maken. Door het oversluiten kun je namelijk profiteren van de nog steeds zeer lage hypotheekrente.

Hypotheek Verhogen Voor Consumptieve Doeleinden

Is een extra hypotheek voor consumptieve doeleinden verstandig?

Het verstandigst is geen schulden op je naam nemen. Het ideaal is sparen voor toekomstige bestedingen en daarna pas de uitgave doen. Helaas werkt het in de praktijk vaak anders. Als je nu een auto moet kopen, kun je er dus niet eerst voor sparen. Gepensioneerden die willen genieten van de vrijheid kunnen natuurlijk niet eerst voor een camper sparen. Gelukkig kun je met je eigen woning achter de hand tegen zeer gunstige tarieven een consumptieve hypotheek afsluiten.

Hypotheek verhogen is goedkoper dan een persoonlijke lening

Een alternatief voor een extra hypotheek is het afsluiten van een persoonlijke lening. Het is geen goed alternatief door de zeer hoge rente voor een persoonlijke lening. Het maakt voor de maandlasten een groot verschil of je kiest om je hypotheek te verhogen of om een  persoonlijke lening af te sluiten. 

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de mogelijkheden. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook graag laten berekenen wat er mogelijk is en welke maandlasten je na het afsluiten van de nieuwe hypotheek krijgt. Onze hypotheekadviseurs helpen jou graag vrijblijvend met het berekenen van de mogelijkheden.

Vragen over je hypotheek verhogen?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden