Hypotheek VerhogenHypotheken

Hypotheek verhogen

Ben je benieuwd naar je mogelijkheden wat betreft de hypotheek verhogen? Oversluiten.nl neemt je op deze pagina mee door alle mogelijkheden. Zo weet jij of je uberhaupt je hypotheek kan verhogen en waarom je dit zou kunnen overwegen!

Hypotheek verhogen, kan dat?

Je kan je hypotheek alleen verhogen als je huidige woning overwaarde heeft of wanneer je de woning gaat verbouwen wat zorgt voor een stijging in de waarde. Let wel op, de hypotheek mag maximaal 100% van de waarde van je woning zijn.

Waarom je hypotheek direct oversluiten bij verhogen?

Je hypotheek oversluiten geeft jou de mogelijkheid om te profiteren van de lage hypotheekrente. Heb je ook verbouwplannen? Combineer het oversluiten dan met het verhogen van je hypotheek. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk. Door de lage hypotheekrente kun je nu namelijk ook tegen lage maandlasten een verbouwing financieren.

Het kopen van een ander huis is best lastig in de huidige huizenmarkt. Hierdoor kijken huiseigenaren naar de alternatieven, namelijk naar het verbouwen van het huis om deze weer af te stemmen op de wensen. Je hypotheek verhogen voor een verbouwing is interessant door de lage hypotheekrente. Een nadeel is dat je hiervoor wel kosten maakt zoals advies- en bemiddelingskosten, taxatiekosten en notariskosten. Je kunt deze kosten dragelijker maken door ook gelijk je huidige hypotheek over te sluiten naar een lagere hypotheekrente.

Hierdoor kan je vaak je maandlasten gelijk houden en een verbouwing realiseren. We maken zelfs vaak mee dat je én een verbouwing kan realiseren én kan besparen op je maandlasten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de adviseurs van Oversluiten.nl maken dit op dagelijkse basis mee.

Je hypotheek oversluiten en verhogen: Wegen de besparingen op tegen de kosten?

Je kunt ervan uitgaan dat je een boeterente betaalt bij het oversluiten van je hypotheek. De hoogte van deze boeterente is onder andere afhankelijk van de resterende duur van de rentevast periode, de hoogte van je huidige rente en je hypotheekschuld. Als je rentevast periode nog voor vijf jaar vaststaat, kun je een hoge boeterente tegemoet zien van je huidige bank.

Wij kunnen, vrijblijvend, voor je opvragen hoe hoog de boeterente is. Onze hypotheekadviseurs laten middels een persoonlijk bespaaroverzicht dan direct zien wat je kan besparen op je hypotheek bij oversluiten. Alle kosten zijn hier altijd in meegenomen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Voor meer informatie over het oversluiten en verhogen van je hypotheek, kun je terecht bij dit artikel.

Hoeveel extra hypotheek kun je krijgen bij verhogen?

Wat je extra kunt krijgen aan hypotheek heeft meerdere afhankelijkheden. Na het oversluiten en het verhogen van de hypotheek moeten de maandelijkse hypotheeklasten betaalbaar zijn met je inkomen. Daar gaat de geldverstrekker op toetsen voordat je een nieuwe hypotheek krijgt. Een andere beperking is de waarde van het huis. Je moet voldoende overwaarde hebben voor een extra schuld op jouw huis. De geldverstrekker is ook geïnteresseerd in de besteding van de extra hypotheek.

De hypotheekadviseur kan indicatief het maximale bedrag aan extra hypotheek berekenen. Zo krijg je een persoonlijk overzicht met hoeveel je bespaart bij oversluiten én met hoeveel je jouw hypotheek kan verhogen.

hypotheek verhogen

Waarom je hypotheek verhogen voor het aflossen van een lening?

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Een hypotheek als financieringsvorm heeft namelijk een aanzienlijk lagere rente dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aflossen via je hypotheek kan je veel geld besparen en is hiermee aantrekkelijk.

Bij het lenen van geld doe je er verstandig aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor een persoonlijke lening betaal je niet te veel door de lening over te sluiten de laagst vergelijkbare rente. Dit is overigens volledig gratis.

Huiseigenaren hebben er nog een extra mogelijkheid bij, namelijk de lening toevoegen aan de hypotheekschuld. Je neemt als het ware een extra hypotheek en profiteert hiermee van de fors lagere rente, waardoor je maandelijks minder betaalt voor je lening. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan dit artikel.

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Door de sterk gestegen huizenprijzen heb je als huiseigenaar waarde opgebouwd in de stenen. Je kunt de overwaarde pas gebruiken na verkoop van het huis. Maar je kunt wel een voorschot krijgen op de overwaarde. Je kunt namelijk een bedrag lenen met de overwaarde in je huis als onderpand. Het voordeel van deze constructie is dat je geld kunt lenen tegen een zeer gunstig tarief. Ook als je het geld anders wilt besteden dan aan het huis. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder in dit artikel.

Hypotheek verhogen voor tuin

Je kan je hypotheek verhogen voor de aanleg of verbouwing van een tuin. Het aanleggen of verbouwen van een tuin is vaak een dure aangelegenheid. Het kan zijn dat je niet genoeg eigen vermogen hebt om dit te kunnen betalen. Gelukkig kan je je hypotheek verhogen voor een tuin, maar vaak is je hypotheek meteen oversluiten nog voordeliger. Voor meer informatie over het verhogen van je hypotheek voor je tuin, kun je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*