Aflossingsvrije HypotheekHypotheken

AEGON aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek

AEGON aflossingsvrije hypotheek omzetten

De AEGON hypotheek oversluiten kan ervoor zorgen dat je maandlasten drastisch verminderen. Dit omdat er vaak sprake is van lagere rentes als je je hypotheek oversluit. Bij het oversluiten van je AEGON hypotheek maak je dus meer geld vrij voor andere dingen.

AEGON Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek

Heb je interesse in het omzetten van je Aegon aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek? Of wil je je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek bij Aegon? Laten we eerst beginnen bij stap 1, waarom heb ik gekozen voor het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek? Dit kunnen meerdere opties zijn. De aflossingsvrije hypotheek vorm was tijdens het afsluiten gunstig voor jouw financiële situatie of je had geen of niet genoeg kennis van andere hypotheekvormen. Door de jaren heen zijn beide opties waarschijnlijk veranderd en ben je nu benieuwd naar andere mogelijkheden.

Door de kennis die je nu hebt verzameld, kun je spijt hebben van het toen afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek. Deze spijt is makkelijk weg te halen door de hypotheek te oversluiten naar een annuïteitenhypotheek bij of van Aegon. Voordeel hiervan is dat gedurende de overige looptijd ook jouw hypotheekschuld aflost. Het grootste voordeel van oversluiten is profiteren van de lage hypotheekrentes die er nu liggen ten opzichte van de hoge hypotheekrentes die er toen lagen. Hierdoor bespaar je al flink op je maandlasten per maand.

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen de hypotheekrente per maand en blijft jouw hypotheekschuld hetzelfde. Dit is een groot nadeel, wanneer het einde van de looptijd nadert moet je de som van de hypotheekschuld in één klap betalen,  dit kan een flink bedrag zijn.

Kan je je AEGON aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek?

Ja, je kan je aflossingsvrije hypotheek van de AEGON omzetten naar een annuïteitenhypotheek. Dit werkt zoals het oversluiten van een hypotheek altijd werkt. Je lost je aflossingsvrije hypotheek af met een nieuwe annuïteitenhypotheek van de AEGON. Dit kan allerlei voordelen hebben, zoals een besparing op de maandlasten, meer overzicht op je schulden en een garantie van volledige afbetaling na de looptijd. Je kan dus absoluut je aflossingsvrije hypotheek van de AEGON omzetten naar een annuïteitenhypotheek.

Waarom jouw hypotheek oversluiten bij Aegon?

Aegon is een hypotheekverstrekker met een klantenbestand van meer dan een kwart miljoen mensen. Buiten dat Aegon een aflossingsvrije hypotheek of annuïteitenhypotheek aanbiedt, kun je ook een lineaire, bankspaar en/of een spaarhypotheek afsluiten. Wil je meer informatie over Aegon, plan een adviesgesprek in met een van onze adviseurs.

AEGON aflossingsvrije hypotheek omzetten

Waarom zijn veel hypotheken uit het verleden deels aflossingsvrije hypotheken?

Aflossingsvrije hypotheken zijn zo populair doordat de hypotheekschuld (de aflossing daarvan) niet wordt meegenomen in de maandlasten. Hierdoor blijven de maandlasten zeer laag. Als voorbeeld, op dit moment heb je een aflossingsvrije hypotheek van €300.000,- en de hypotheekrente op jouw hypotheek is 2,6%. In dit geval zou je maandelijks een hypotheeklasten hebben van €650,-. Wanneer hypotheken afgesloten zijn voor 2013 geeft de aflossingsvrije hypotheek ook nog recht op hypotheekaftrek. In nieuw gesloten hypotheken geldt dat niet meer.

Waarom je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek Aegon?

Bij de annuïteitenhypotheek zit naast de hypotheekrente ook de aflossing in de maandlasten verwerkt. De maandlasten gaan hierdoor omhoog, maar het biedt wel een voordeel. Wanneer de einddatum aanbreekt is je hypotheek volledig afbetaald. Dit scheelt wanneer je pensioeninkomen lager valt dan verwacht en door het aflossen kan je beter sterke dalingen van de huizenprijzen opvangen.

Als het goed is heb je nu alle informatie die je nodig hebt over de AEGON aflossingsvrije hypotheek omzetten. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via de knop hieronder!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*