VerduurzamingWaarvoor kan ik lenen?

Alles over verduurzaming

Alles over verduurzaming

Verduurzaming is het duurzaam maken van je woning. Wat dit betekent is dat je woning beter wordt voor het milieu. In de meeste gevallen is dit terug te zien in het energieverbruik van je woning. Hoe lager je energieverbruik, hoe duurzamer je woning is.

Alles over verduurzaming: Wat is verduurzaming?

Verduurzamen is het duurzaam maken van bijvoorbeeld je woning. Verduurzaming betekent eigenlijk ervoor zorgen dat je het milieu minder belast. Dit kan op veel manieren, maar in de meeste gevallen komt dit neer op minder energie verbruiken door bijvoorbeeld je thermostaat lager te zetten, overgaan op elektrisch koken in plaats van gas, of het plaatsen van zonnepanelen.

Als je wilt gaan verduurzamen kan dit een investering zijn die je niet meteen kan betalen, gelukkig zijn er goedkopere manieren om te verduurzamen en staan er voor de grotere ingrepen ook subsidies klaar van de overheid en daarbij kun je altijd een lening afsluiten of bijvoorbeeld overwaarde opnemen om je verduurzaming mee te betalen.

Verduurzaming is een breed onderwerp, dit artikel vertelt je alles over verduurzaming!

Verduurzaming financieren

Alles over verduurzaming roept veel vragen op. De eerste vraag is vaak, hoe dit te financieren? Vandaag de dag zijn steeds meer mensen bezig met goed doen voor het milieu. Een van de dingen waarmee je kan zorgen voor een minder grote CO2-voetafdruk is het verduurzamen van je woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar óók voor je portemonnee! Je woning verduurzamen kan veel geld kosten. Wellicht wil je dan de verduurzaming financieren. Je kan hiervoor een lening afsluiten, je overwaarde opnemen, een tweede hypotheek afsluiten en nog veel meer! Voor alle opties, kan je terecht bij dit artikel.

Alles over verduurzaming

Geld lenen voor duurzame verbouwing

Wil je energiezuiniger leven en ook nog eens bijdragen aan het milieu? Dan is het toepassen van duurzame maatregelen aan je woning een goed idee. Omdat gemeentes en provincies dit stimuleren bieden ze speciale leningen aan voor energiebesparing. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan lenen voor het verduurzamen van je energieverbruik. Voor alle opties voor geld lenen voor een duurzame verbouwing, kun je terecht bij dit artikel.

Duurzame verbouwing met een hypotheek

Je kan het verduurzamen van je huis financieren met een hypotheek. Er zijn speciale regelingen bij banken om extra hypotheek te krijgen om je huis te verduurzamen. Verder is het ook mogelijk om je overwaarde in te zetten om je huis te verduurzamen. Om zeker te zijn dat het geld wat je opneemt als hypotheek ook echt voor verduurzaming wordt gebruikt, komt dit terecht in een bouwdepot. Je kan dus absoluut het verduurzamen van je huis financieren met een hypotheek. Voor alle opties voor het inzetten van je hypotheek voor een verduurzaming van je woning, kan je terecht bij dit artikel!

Geld lenen voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Je verdient de zonnepanelen gemiddeld binnen 7 jaar terug en je mag de BTW terugvragen! Hierdoor is het de investering meer dan waard. Wanneer je dit niet zelf kan financieren heb je twee opties: je kan zonnepanelen kopen op afbetaling of je kan een lening voor zonnepanelen afsluiten. Wanneer je zonnepanelen op afbetaling koopt betaal je veel rente. Een persoonlijke lening voor zonnepanelen is veel goedkoper. Voor alle opties voor geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen, kan je terecht bij dit artikel.

Geld lenen voor isolatie

Je vloer, dak of muur isoleren? Door het isoleren van je huis bespaar je energie en zorg je voor een aangenaam binnenklimaat. Omdat het ook nog eens goed is voor het milieu is subsidie een mogelijkheid. Deze subsidie dekt alleen niet al de kosten en er zitten strenge voorwaarden aan verbonden. Het isoleren van je huis blijft een dure maatregel. Er zit een bedrag aan vast dat je wellicht niet zelf kan betalen. Je wil graag geld lenen voor isolatie maar weet niet wat de goedkoopste manier is? Wij leggen het je graag uit! Voor alle informatie kan je terecht bij dit artikel.

Door het lezen van dit artikel weet je nu alles over verduurzaming wat jij nodig hebt. Heb je nog vragen? Dan verwijzen we je graag door naar de andere artikelen die op deze pagina gelinkt staan!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*