VerduurzamingWaarvoor kan ik lenen?

Duurzaamheidsfinanciering hypotheek

Wat is een duurzaamheidsfinanciering hypotheek?

Als je een hypotheek afsluit mag je extra geld lenen voor energiebesparende of verduurzamende maatregelen. Tot maximaal 6% van je woning waarde met een maximum van €9.000. Dit kun je gebruiken voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

Kan je het verduurzamen van je huis financieren met een hypotheek?

Ja, je kan het verduurzamen van je huis financieren met een hypotheek. Dit kan onder anderen met een duurzaamheidsfinanciering hypotheek. Er zijn speciale regelingen bij banken om extra hypotheek te krijgen om je huis te verduurzamen. Verder is het ook mogelijk om je overwaarde in te zetten om je huis te verduurzamen. Om zeker te zijn dat het geld wat je opneemt als hypotheek ook echt voor verduurzaming wordt gebruikt, komt dit terecht in een bouwdepot. Je kan dus absoluut het verduurzamen van je huis financieren met een hypotheek.

Duurzaamheidsfinanciering hypotheek

Om onze leefomgeving te beschermen moeten we met z’n allen verduurzamen. We moeten minder energie verbruiken en de warmte beter vasthouden in het huis. In stapjes gaan we naar een groener bestaan, maar veranderingen kosten geld. Het verlagen van de energierekening is een welkom effect van het verduurzamen van je huis en het maakt je huis ook nog eens meer waard. Overigens is een duurzaamheidsfinanciering hypotheek de oplossing.

duurzaamheidsfinanciering met hypotheek

Meer hypotheek op je inkomen krijgen door investeringen in energiebesparingen

Geldverstrekkers weten ook dat de energierekening een groeiende bedreiging is voor je maandelijkse budget. De vaste lasten in de energierekening stijgen en energie zelf wordt ook steeds duurder. Daarom krijg je een beloning als je investeert in duurzaamheid in je huis. Je kunt namelijk meer hypotheek krijgen op voorwaarde dat je jouw huis groener maakt. Deze vorm van hypotheek wordt ook wel een duurzaamheidsfinanciering hypotheek genoemd.

Ook als je al een huis bezit kun je lenen voor groene investeringen

Je kunt de overwaarde in je huis benutten voor investeringen in je huis. Je hebt bijvoorbeeld nu een woning met een energielabel F. Door het isoleren en het plaatsen van zonnepanelen kun je jouw huis upgraden naar label C of zelfs naar B of A. Een huis met een beter energielabel zorgt ook voor een hogere verkoopwaarde.

duurzaamheidsfinanciering hypotheek

Duurzame voorzieningen betalen vanuit een bouwdepot

Het bedrag dat je extra leent in de hypotheek voor de duurzame investeringen komt in een bouwdepot. Dit gebeurt om er zeker van te zijn dat het bedrag ook daadwerkelijk op die manier wordt geïnvesteerd. De facturen kun je indienen bij de geldverstrekker en zij zorgen voor het betalen van de rekeningen. Als er op het eind nog budget over is, wordt dit bedrag gebruikt als extra aflossing.

Je kunt een rentekorting krijgen voor een energiezuinig huis

Er zijn meerdere banken die een rentekorting geven voor energiezuinige huizen, een duurzaamheidsfinanciering hypotheek sluit hier perfect bij aan. Banken die dit doen zijn onder andere Rabobank, Obvion en ABN Amro. Doordat de focus steeds meer komt op duurzaamheid, zal het promoten van energiezuinigheid gebruikelijker worden in de toekomst.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*