Flexibel KredietLenen

Flexibel krediet oversluiten

Kun je flexibel krediet oversluiten?

Je kan je flexibel krediet oversluiten. Het flexibel krediet wordt ook wel doorlopend krediet genoemd. Een flexibel krediet is in de meeste gevallen minder voordelig voor jou dan een persoonlijke lening. De maandlasten bij een flexibel krediet staan niet vast, waardoor je meer zekerheid krijgt bij een persoonlijke lening.

Wat is flexibel krediet?

Onder de leenvorm flexibel krediet vallen onder andere het doorlopend krediet, het roodstaan op de betaalrekening en een schuld op een creditcard. Het zijn vaak dure vormen van krediet, en het feit dat de kredieten zo flexibel zijn is een groot nadeel. Door de toezichthouder, de AFM, wordt het flexibel krediet ontmoedigd.

Waarom willen mensen hun flexibel krediet oversluiten?

Vooral de creditcard en het rood kunnen staan zorgen ervoor dat je financieel leegloopt. Een doorlopend krediet heeft meestal een betere rente, maar is gemiddeld duurder dan een persoonlijke lening en gaat vaak om (veel) grotere bedragen dan een roodstand. Bij een flexibel krediet is het een opeenstapeling van nadelen. Zodra de rentes gaan stijgen ben je de klos. De rente in je doorlopend krediet stijgt namelijk gewoon mee. Het feit dat je gedurende de looptijd extra op kunt nemen is ook een nadeel, omdat je zo de schuld alleen maar hoger maakt.

De AFM zorgt voor het laatste zetje voor het doorlopend krediet

Helaas kiest niet iedereen met een doorlopend krediet ervoor om deze ongunstige leenvorm in te ruilen voor een betere. De toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten, is de doorlopende kredieten ook zat. Het steeds weer extra kunnen lenen is onwenselijk. Daarom heeft de AFM gesteld dat je na een looptijd van drie jaar niet weer extra op kunt nemen uit een doorlopend krediet.

Inzicht is de eerste stap naar het opruimen van je flexibel krediet

Het startpunt is inzicht krijgen. Welke leningen heb je en wat betaal je ervoor? Verzamel voor jezelf alle leningen in een overzicht. Het rood kunnen staan op de betaalrekening is een standaard ‘service’ van de banken. Zorg dat je er geen gebruik van maakt, want deze service is kostbaar. Schrijf voor jezelf eens op wat je iedere maand overmaakt naar instellingen waar je leningen hebt. De hoogte van de rente moet je vooral ook weten, want deze bepaalt de kosten van het lenen.

flexibel krediet oversluiten

Verbaas je over de verschillen bij flexibel krediet oversluiten

Vergelijk jouw rente maar eens met wat je voor de goedkoopste persoonlijke lening betaalt. Een lagere rente zorgt voor een snellere aflossing van de lening, en dat is natuurlijk het doel. Zodra de schulden zijn afbetaald, krijg je weer financiële ruimte voor andere zaken. Er zijn namelijk wel leukere maandelijkse bestedingen voor je geld. Je kunt bijvoorbeeld sparen voor het kopen van een andere auto, voor een droomvakantie of voor een nieuwe keuken. De enige stap die je hoeft te zetten om een besparing te verwezenlijken is je flexibel krediet oversluiten. Simpel, toch?

Kun je jouw flexibel krediet ook echt inruilen?

Bij het oversluiten van je flexibel krediet sluit je een nieuwe lening af bij een bank. Het feit dat je al een lening hebt, wil nog niet zeggen dat het ook lukt om een persoonlijke lening af te sluiten, waardoor je het flexibel krediet kan oversluiten. De nieuwe bank gaat jouw inkomen toetsen en kijkt ook bij het BKR wat er over jou geregistreerd staat. Maar het flexibel krediet oversluiten gaat normaal gesproken gewoon lukken hoor.

Wil je weten hoe je kunt besparen op je flexibel krediet? Wij hebben de stappen uitgewerkt in onze leningen oversluiten gids. Zo helpen we jou aan lagere maandlasten en kom je af van een te duur flexibel krediet. Het beste van alles: je flexibel krediet oversluiten is gratis!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*