Hypotheek OversluitenHypotheken

Hypotheek oversluiten naar andere bank

Kan je je hypotheek oversluiten naar een andere bank?

Bij het oversluiten van je hypotheek kan je naar een andere bank overstappen. Dit is vooral voordelig als een andere bank je bijvoorbeeld een lagere rente kan aanbieden. Je kan ook meteen kijken of een andere hypotheekvorm wellicht voordeliger is.

Hypotheek oversluiten naar andere bank

Bij het oversluiten van je hypotheek kun je ervoor kiezen om bij de eigen bank te blijven. Meestal kom je bij het oversluiten van je hypotheek bij een andere bank terecht. Ook niet zo gek, want de kans is groot dat één van de andere tientallen banken jou een beter voorstel kan doen dan je eigen bank. Bij dezelfde bank blijven heeft veelal maar kleine voordelen.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het oversluiten van een hypotheek eenvoudiger en sneller gaat en veel goedkoper is als je bij dezelfde bank blijft. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet klopt. Je huidige hypotheek wordt beëindigd en de nieuwe komt tot stand, ook bij het oversluiten bij dezelfde bank.

Hoe zit het met de boeterente als je overstapt binnen dezelfde bank?

In plaats van de hypotheek oversluiten naar andere banken, kun je ook bij dezelfde bank blijven. Het klinkt als een goede actie: je stapt bij dezelfde bank gratis over naar een hypotheek met een veel lagere hypotheekrente. Helaas voorkom je hiermee niet dat je een boeterente betaalt. Nog steeds zal de bank berekenen wat ze aan inkomsten mislopen doordat jij overstapt. Sterker nog, je betaalt dezelfde boeterente als wanneer je vertrekt naar een andere bank.

Wat is een voordeel van het oversluiten bij dezelfde bank?

Bij dezelfde bank blijven kan wel voordelen geven. Je krijgt bijvoorbeeld een korting op de advieskosten bij de bank. Of de notariskosten vallen in dit geval weg. Toch kun je zeggen dat de voordelen van bij dezelfde bank blijven niet opwegen tegen de nadelen. Als je bij dezelfde bank op een hypotheekrente van 2% komt en bij een andere bank zit je op 1,5%, dan zijn de voordelen veel te beperkt om te blijven.

Hypotheek oversluiten naar andere bank

Je nieuwe hypotheek afsluiten bij je huisbank

Wij bieden onafhankelijk hypotheekadvies. Dat betekent dat wij niet verbonden zijn aan een geldverstrekker. Je krijgt het beste voorstel van dat moment, ongeacht welke bank het aanbiedt. Bij de huisbank werkt het anders. De meeste banken bieden jou een hypotheek aan die ze in hun assortiment hebben. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hypotheken. Bij de onafhankelijke adviseur heb je de keuze uit meer dan honderd hypotheken. Voor alle verschillen tussen een afhankelijke en onafhankelijke adviseur, kun je terecht bij dit artikel.

Wat zijn de voordelen van het kiezen van een andere bank bij oversluiten?

Het grootste voordeel is de ruime keuze. De onafhankelijk hypotheekadviseur kan kiezen uit het totale aanbod. Je krijgt dus de hypotheek die het beste bij jou en jouw portemonnee past. Je krijgt de laagste rente en de beste voorwaarden. Goede voorwaarden houden bijvoorbeeld in dat je de hypotheek mee kunt verhuizen naar je volgende koopwoning of je mag jaarlijks extra aflossen als je daar behoefte aan hebt.

Bij het oversluiten ga je dus voor het beste voorstel van een bank. Je kiest niet voor een bank omdat deze een voor jou bekende naam heeft. Ook andere banken staan onder streng financieel toezicht en zijn betrouwbaar en solide. Laat je portemonnee dus niet leegkloppen.

Hoeveel kan jij besparen met het hypotheek oversluiten naar andere bank?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere bank? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheekadviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten naar een andere bank, en ook advies geven wanneer het wellicht beter is om bij dezelfde bank te blijven.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*