Hypotheek VerhogenHypotheken

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Kan je je hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden?

Je kan je hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden. Dit kan je doen doormiddel van de overwaarde opnemen, de bank controleert wel of je de bijkomende hypotheeklasten kan dragen voordat ze hiermee akkoord gaan. Op deze manier kun jij je hypotheek gebruiken voor consumptieve doeleinden.

Hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Door de sterk gestegen huizenprijzen heb je als huiseigenaar waarde opgebouwd in de stenen. Je kunt de overwaarde pas gebruiken na verkoop van het huis. Maar je kunt wel een voorschot krijgen op de overwaarde. Je kunt namelijk een bedrag lenen met de overwaarde in je huis als onderpand. Het voordeel van deze constructie is dat je geld kunt lenen tegen een zeer gunstig tarief. Ook als je het geld anders wilt besteden dan aan het huis.

Je hypotheek verhogen en de waarde uitgekeerd krijgen – hoe werkt het?

Voor een extra hypotheek heb je overwaarde in je huis nodig en je inkomen moet hoog genoeg zijn voor het dragen van de extra hypotheeklasten. De onafhankelijk hypotheekadviseur kan voor jou berekenen hoeveel je consumptief kunt lenen met je huis als onderpand. Je kunt maar een deel van de overwaarde benutten. Jouw hypotheekadviseur zorgt voor een offerte met een aantrekkelijke rente, en het aanvragen van de extra hypotheek kan in gang worden gezet. Na het ondertekenen van de offerte moet er nog het nodige gebeuren, maar onze hypotheekadviseurs regelen alles.

De extra hypotheek combineren met het oversluiten van je hypotheek

Je hypotheek verhogen met een lening voor consumptieve doeleinden doe je bij de bank waar ook je huidige hypotheek op het huis loopt. Andere geldverstrekkers zijn namelijk vaak niet bereid om je een bedrag te lenen als de eerste hypotheek elders is afgesloten. Dat is geen probleem! Vaak is het namelijk toch verstandig om ook je bestaande hypotheek over te sluiten. Bepaalde kosten, zoals taxatiekosten en notariskosten, moet je toch al maken. Door het oversluiten kun je namelijk profiteren van de nog steeds zeer lage hypotheekrente.

hypotheek verhogen voor consumptieve doeleinden

Is een extra hypotheek voor consumptieve doeleinden verstandig?

Het verstandigst is geen schulden op je naam nemen. Het ideaal is sparen voor toekomstige bestedingen en daarna pas de uitgave doen. Helaas werkt het in de praktijk vaak anders. Als je nu een auto moet kopen, kun je er dus niet eerst voor sparen. Gepensioneerden die willen genieten van de vrijheid kunnen natuurlijk niet eerst voor een camper sparen. Gelukkig kun je met je eigen woning achter de hand tegen zeer gunstige tarieven een consumptieve hypotheek afsluiten.

Hypotheek verhogen is goedkoper dan een persoonlijke lening

Een alternatief voor een extra hypotheek is het afsluiten van een persoonlijke lening. Het is geen goed alternatief door de zeer hoge rente voor een persoonlijke lening. Het maakt voor de maandlasten een groot verschil of je kiest om je hypotheek te verhogen of om een  persoonlijke lening af te sluiten. 

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de mogelijkheden. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook graag laten berekenen wat er mogelijk is en welke maandlasten je na het afsluiten van de nieuwe hypotheek krijgt. Onze hypotheekadviseurs helpen jou graag vrijblijvend met het berekenen van de mogelijkheden.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Mocht je nog vragen hebben, kun je vrijblijvend contact opnemen!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*