LenenLening Oversluiten

Lening oversluiten naar welke bank?

Lening oversluiten naar welke bank?

Als je je lening wilt oversluiten, dan kun je van bank wisselen. De vraag is dan ook vaak welke bank de juiste is. Door advies te krijgen van een adviseur weet je zeker dat je de beste deal krijgt aangeboden bij de bank die perfect bij jouw situatie past.

Lening oversluiten naar welke bank: jouw bank kiezen

Voor het afsluiten of oversluiten van een lening kies je de bank met de laagste rente. Toch zitten veel Nederlanders bij een dure bank, dus betalen ze te veel voor de lening. In dit blog nemen we je graag mee in een rondje langs de banken die je kan vergelijken om jouw lening over te sluiten. We laten je zien dat je vooral niet om de verkeerde reden een bank moet kiezen.

Je kunt kiezen: je kiest voor een lening met een rente van 14% of van 4%. Natuurlijk kies je voor de lening van 4%. Toch betalen veel Nederlanders de 14%. Geen paniek, je kunt hulp krijgen voor een goedkopere lening. Voordat we vertellen hoe we dat doen, geven we je eerst meer informatie over de keuzes die je hebt. En het zijn er genoeg.

Lening oversluiten naar welke bank: de flitslening

Onder andere Ferratum biedt online zogenaamde flitsleningen aan. Je vraagt nu €1.500 aan en je hebt het vandaag nog op je rekening. Dit is te mooi om waar te zijn, dus let goed op. Het is een oplossing voor nu, maar de kosten kunnen extreem hoog uitpakken door een verplichte garantstelling.

In dit voorbeeld is de garantstelling bijvoorbeeld €500. Volgens de toezichthouder op financiële partijen mogen ze namelijk geen rente vragen die hoger is dan het wettelijk maximum van 14%. Hier zitten vaak buitenlandse banken achter. Kortom, begin er dus niet aan.

Duur lenen via de betaalrekening, een creditcard of een postorderbedrijf

Gemak kan je veel geld kosten. Het rood staan op de betaalrekening kost je maandelijks veel geld. Het wordt maandelijks afgerekend, dus het lijkt niet veel. Reken maar eens uit wat het je per jaar kost. Kredieten op een creditcard of bij een postorderbedrijf kosten je 14% aan rente. Je kunt dan beter kiezen voor een persoonlijke lening.

lening oversluiten naar welke bank

Grote Spaanse bank doet niet moeilijk, maar vraagt een hoge rente

De Spaanse Santander wil graag zaken doen in Nederland. Ze hebben een soepel acceptatiebeleid, dus ze wijzen je minder snel af dan de meeste banken. De keerzijde is dat je een hogere rente betaalt. Vergeleken met andere banken zitten ze hoog in de boom met de rente die ze in rekening brengen. Ze zitten namelijk rond de 9% rente.

De grote Nederlandse banken kunnen een hogere rente vragen

Banken als ING, Rabobank, ABN-AMRO en SNS maken zich niet druk. Ze brengen zeker niet de laagste rentes in rekening voor leningen, en toch blijven de klanten komen. Helaas kiest het overgrote deel van de Nederlanders vaak voor de bank waar ze ook de betaalrekening en de spaarrekening hebben. Je kunt beter verder kijken dan de bank waar je toch al bij zit. Kies niet voor een bank alleen omdat het vertrouwd aanvoelt.

Kies voor de bank die een lage rente én een goede service biedt

Als erkend financieel tussenpersoon werken wij samen met banken die een eerlijke rente in rekening brengen en die je helpen waar je dat nodig hebt. De rente varieert van 4,5% tot 6%. Probeer dat maar eens te krijgen bij de grote Nederlandse banken. Het gaat hier om banken zoals:

  • Nationale Nederlanden
  • Defam
  • Qander
  • Interbank
  • BNO Parisbas

>> Vraag hier een adviesgesprek aan met een erkend financieel adviseur

Het kan goedkoper, maar met kanttekeningen

Je kunt nog goedkoper, alleen moet je dan zelf je zaakjes regelen. In dat geval kun je 0,1% goedkoper, maar voor een goede service en ondersteuning betaal je graag een klein beetje meer.

Huiseigenaren kunnen nog goedkoper lenen voor hun hypotheek, maar dit is enkel om een huis aan te schaffen. Voor sommige duurzame investeringen in de woning zijn zelfs gesubsidieerde leningen, maar mag je dat geld alleen daaraan besteden.

Studenten kunnen zelfs bijna gratis lenen. Bij de DUO bouwen ze in dat geval een studieschuld op.

Alle banken vergeleken voor je lening oversluiten, wat nu?

Als onafhankelijk tussenpersoon met erkend financieel adviseurs helpen we graag met het vinden van de lening die bij jou past en ook nog eens goedkoop is. Vraag daarom een gratis en persoonlijk bespaaroverzicht op en verbaas je over het voordeel van het oversluiten.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Mocht je nog steeds vragen hebben wat betreft het lening oversluiten naar welke bank, neem dan contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*