LenenLening Oversluiten

Lening oversluiten vergelijken

Lening oversluiten vergelijken

Bij het oversluiten van je lening kun je zowel banken, leningvormen en rentes met elkaar vergelijken. Door dit te doen kun je bepalen welke lening en bank voor jou het meest voordelig zijn, zodat jij maximaal profijt haalt uit een lening.

Lening oversluiten vergelijken: de huisbankier

De reden dat je als consument naar je huisbankier stapt voor je lening of krediet is vaak niet een doordachte keuze. Grote kans dat je deze stap zet, omdat je huisbankier vertrouwd voelt, je niet op zoek hoeft en je langs een kantoorpand langs kunt gaan. Lekker makkelijk dus. Toch loont het de moeite om voor het lening oversluiten te vergelijken en niet direct langs je huisbank te gaan.

Precies de drie dingen waarom de grote banken vrijwel altijd duurder zijn om een een lening af te sluiten of over te sluiten dan een specialistische bank. Dit is een bewuste keuze. Mensen kloppen immers toch wel bij de huisbank aan. Ze hoeven nauwelijks te concurreren, niet op dienstverlening, advies of prijs. De consument gaat namelijk puur voor gemak.

Ze hanteren daarom een hogere rente, waardoor jij als klant te veel betaalt. Dit geldt zowel voor nieuwe leningen als leningen die je wil oversluiten. Bovendien bieden de grote banken enkel hun eigen producten en diensten aan, dus is hun advies logischerwijs nooit onafhankelijk. En je hebt geen persoonlijk contactpersoon die jou en jouw situatie door en door kent. Kijk dus bij het lening oversluiten vergelijken altijd verder dan je huisbank! 

Lening oversluiten vergelijken: execution only bank

Bij het vergelijken van aanbieders die jouw lening kunnen oversluiten, kun je ook naar een execution only bank kijken. Een execution only bank is alleen online aanwezig en heeft dus geen kantoorpand. 

Een execution only bank biedt soms 0,1% lager dan de laagste rente die je krijgt bij een specialistische bank. De reden dat dit kan, is omdat een execution only bank geen advies geeft. Je moet in dit geval dan zelf precies weten wat je nodig hebt. Om vervolgens zelf alles regelen van contact met de bank tot alle documentatie. De kans is dan altijd nog groot dat de bank jouw aanvraag afkeurt. 

Bovendien kijkt er bij een execution only bank niemand mee die zich om het totaaloverzicht bekommert. Je hebt wellicht meerdere leningen of kredieten openstaan, je hebt een hypotheek of je weet niet waar je moet beginnen in het lening oversluiten proces.

De execution only bank is interessant wanneer je gaat vergelijken tussen de lening oversluiten aanbieders. Houdt er alleen rekening mee dat je geen advies krijgt, niemand naar je persoonlijke financiële situatie kijkt, je alles zelf moet doen én er een grote kans is dat de bank je aanvraag afkeurt.

lening oversluiten vergelijken

Lening oversluiten vergelijken: tussenpersoon met diverse specialistische banken 

In tegenstelling tot een execution only bank, krijg je bij een onafhankelijk tussenpersoon open en eerlijk advies. En waarbij de grote banken alleen hun eigen producten en diensten adviseren, krijg je bij een tussenpersoon onafhankelijk advies met keuze uit tal van specialistische banken. Naast het advies liggen de rentes die een onafhankelijk tussenpersoon kan aanbieden voor het oversluiten van de lening laag. Hierdoor heb je advies én een maximale besparing.

Als onafhankelijk tussenpersoon staat bij Oversluiten.nl jouw persoonlijke contactpersoon voor jou klaar. Een van onze financieel erkende adviseurs verdiept zich in jou en jouw financiële en persoonlijke situatie en behandelt nauwkeurig jouw dossier. Zeker wanneer het om veel saldo gaat, is het verstandig om naar jouw lening te laten kijken. Met een klein verschil in rentepercentage kun jij namelijk honderden tot duizenden euro’s besparen. 

Altijd de laagste rente bij lening oversluiten, ook na het vergelijken

Waar een bank en een execution only bank na het oversluiten niet meer actief voor jou aan de slag gaat, houdt een onafhankelijk tussenpersoon ook na het oversluiten nog de rentes voor jou in de gaten. Wanneer de rente omlaag gaat, informeert Oversluiten.nl jou. Jij krijgt bericht wanneer de rentes dalen, en samen kijken we of en hoe we voor jou een nieuwe en goedkopere deal kunnen oversluiten. Zo hoef jij nooit meer zelf rentes voor het lening oversluiten te vergelijken. 

Jouw lening oversluiten aanvraag wordt bij een grote bank of execution only bank vaak afgewezen zonder duidelijke reden. Een onafhankelijk tussenpersoon kan jou niet alleen vertellen waarom jouw aanvraag wordt afgewezen, maar weet ook als geen ander hoe je dit kunt voorkomen. Een van onze erkende financieel adviseurs denkt graag mee met de obstakels en jouw moeilijke situatie.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*