LenenPersoonlijke Lening

Wat is een persoonlijke lening?

Ben je aan het overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten, of wil je misschien je huidige lening oversluiten naar een persoonlijke lening? Dan ben je met dit artikel op het juiste adres! Hieronder kun je alle informatie over een persoonlijke lening vinden, zodat je antwoord krijgt op de vraag: Wat is een persoonlijke lening?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het gehele gewenste bedrag in één keer ontvangt zodat je een dure aankoop kan doen. De afbetaling gebeurt maandelijks en bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De hoogte van deze maandelijkse betaling hangt af van de looptijd en rente.

Kun je als zzp’er een persoonlijke lening afsluiten?

Deze vraag komt veel voorbij, zeker sinds de coronacrisis. Banken zijn in deze tijd nog kritischer geworden bij het beslissen of iemand een lening kan krijgen of niet. Hun voorkeur gaat uit naar een lening afsluiten met een werknemer, maar uiteraard is het voor een zzp’er ook mogelijk een lening te krijgen, maar hier hangen wel enkele voorwaarden aan vast. Voor alle opties en meer informatie, kun je terecht bij dit artikel.

Wat is een persoonlijke lening: kan je oversluiten?

Het is mogelijk om een andere vorm van lening over te sluiten naar een persoonlijke lening, ook is het mogelijk om je persoonlijke lening bijvoorbeeld over te sluiten naar een doorlopend krediet. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om je lening samen te voegen met je hypotheek, of af te lossen via een hypotheek. Voor alle informatie over het oversluiten van of naar je persoonlijke lening, kun je terecht bij dit artikel.

Wat is een persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening: Waarom oversluiten?

Wanneer je een persoonlijke lening hebt, betaal je iedere maand keurig je maandlasten. Zonder dat je het beseft, betaal je waarschijnlijk teveel. De rentes op een persoonlijke lening zijn de laatste jaren namelijk flink gezakt. Zeker bij specialistische banken buiten je huisbank. Helaas profiteer je daar binnen je bestaande persoonlijke lening niet van. De bank houdt graag de hoge rentestand van jaren geleden voor jou vast. Door deze hoge rente betaal je compleet onnodig een te hoge vergoeding voor jouw persoonlijke lening.

Hoe kan je je persoonlijke lening oversluiten?

Je kunt natuurlijk zelf uitzoeken bij welke bank je een lage rente krijgt. Vervolgens begint het gedoe van alle documenten verzamelen om vervolgens het contact met de bank te voeren. Wanneer je bij een onafhankelijke adviseur aanklopt, kan deze jou een deal bieden met een zo laag mogelijke rente en helpt deze partij jou met al het gedoe.

Het oversluiten van je lening houdt in dat je tegen een lage rente je lening bij een andere bank afsluit. Het oversluiten van je persoonlijke lening van je huidige bank naar een lening met een gunstige rente bij een nieuwe bank kost jou niks. Bij het oversluiten van je huidige lening naar een nieuwe lening regelen de twee banken onderling de afhandeling. Jouw huidige lening komt te vervallen en je hebt een nieuwe lening. Jij hebt hier geen omkijken naar.

Gebruik maken van een onafhankelijke tussenpersoon

Een onafhankelijk tussenpersoon denkt met jou mee voor de beste deal in jouw situatie om een persoonlijke lening over te sluiten. Een onafhankelijk tussenpersoon kijkt namelijk in jouw specifieke geval naar het complete plaatje. Lopen er misschien meer leningen? Heb je een hypotheek? Is er ruimte om bij te lenen?

Omdat we een onafhankelijk en erkend financieel adviseur zijn, kunnen we in bijna alle gevallen de beste deal voor je regelen. De banken waar tussenpersonen mee samen werken hanteren veel lagere rentes dan je vertrouwde huisbank, wat scheelt in de maandlasten. Met onze kennis en ervaring kunnen ook moeilijke gevallen worden opgelost. We nemen de voorbereiding en afhandeling van het papierwerk van je over en staan in direct contact met de bank. De bank neemt geen contact met jou op, want het contact loopt altijd via ons. Voor meer informatie gaan wij dieper in op het verschil tussen een afhankelijke en onafhankelijke adviseur in dit artikel.

Wat is een persoonlijke lening: De looptijd

Je spreekt bij het afsluiten van je persoonlijke lening de looptijd af met je bank. Hoe korter je looptijd, hoe meer je maandelijks moet afbetalen, maar des te sneller ben je van je lening af. Als je je lening oversluit kun je ervoor kiezen om je looptijd te verlengen, waardoor je maandlasten een stuk lager zullen uitvallen, maar je hangt wel langer aan de lening vast. Voor meer informatie over de looptijd van de persoonlijke lening, kun je terecht bij dit artikel.

Is de rente van mijn persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

De rente die je betaalt over je persoonlijke lening, kun je in sommige gevallen van je belasting aftrekken. Je kunt je rente over je persoonlijke lening namelijk alleen bij de belasting aftrekken als je deze lening gebruikt voor het aanschaffen of verbeteren van je woning. Voor meer informatie over dit onderwerp, kun je terecht bij dit artikel.

Let op: Niet alle soorten leningen voor woning aanschaf of woning verbetering komen in aanmerking voor renteaftrek.

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag: “Wat is een persoonlijke lening?”. Heb je nog vragen voor ons? Neem dan vooral contact met ons op!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*