LenenPersoonlijke Lening

Looptijd persoonlijke lening

Looptijd persoonlijke lening

De minimale looptijd van een persoonlijke lening is 1 jaar en maximaal is dit in de meeste gevallen 10 jaar. In sommige gevallen is de maximale looptijd echter 15 jaar onder strengere voorwaarden. De hoogte van je lening hangt af van je inkomen en of je de maandlasten kan dragen.

Hoe werkt de looptijd bij het oversluiten van een persoonlijke lening?

Door de lagere rente sluiten veel mensen hun persoonlijke lening over, maar hoe werkt de looptijd persoonlijke lening bij het oversluiten? Banken gaan vaak uit van een looptijd van 10 jaar, maar als je aan de voorwaarden voldoet, kun je de looptijd persoonlijke lening ook verder uitrekken. Het is het voordeligst om de lening zo snel mogelijk af te betalen, ook dit kan bij het oversluiten van een persoonlijke lening.

Looptijd, persoonlijke lening oversluiten

De persoonlijke lening oversluiten is nu zeer aantrekkelijk door de lage rente. Je kunt voor de nieuwe persoonlijke lening zelf kiezen in hoeveel jaren je de lening afbetaalt. Vaak gaan banken standaard uit van een looptijd van 10 jaar, maar dat is niet altijd verstandig bij het oversluiten van je lening.

Het oversluiten van je persoonlijke lening doe je hoofdzakelijk voor een lagere rente. In de nieuwe lening spreek je met de bank af in hoeveel jaar je de lening terugbetaalt. Als je aan de voorwaarden voldoet, vindt de bank het goed dat je de tijd neemt voor het afbetalen. Jij hebt er zelf vooral baat bij om de lening zo snel mogelijk af te betalen. Het mooie is dat je na het oversluiten er ook voor kunt kiezen om de lening versneld af te betalen, zonder stijgende maandlasten.

Keuze voor een kortere looptijd van je persoonlijke lening

De meest gebruikelijke looptijd van een persoonlijke lening is tien jaar. Bij het oversluiten van je lening kun je weer kiezen voor tien jaar, maar dat adviseren we niet. Met een lange looptijd betaal je over de gehele looptijd hogere kosten. In een voorbeeld leggen we uit waarom kiezen voor een korte looptijd verstandig is.

looptijd persoonlijke lening

Voorbeeld van kortere looptijd persoonlijke lening

In 2016 heb je een lening afgesloten van €20.000. Door de sterk gedaalde rente besluit je om de persoonlijke lening over te sluiten naar een goedkopere bank. Er staat op dat moment nog een schuld open van €12.000. Als je in de nieuwe lening weer kiest voor een looptijd van tien jaar zorgt dat voor een sterke daling van de maandlasten, maar dat betekent dat je de looptijd persoonlijke lening ook weer met vier jaar verlengt.

Hou dezelfde maandlast aan in de looptijd van je lening

Stel, je sluit je lening over naar een lening met een veel lagere rente. Je was in de vorige lening gewend aan de maandlasten in die lening. Door in de nieuwe lening dezelfde maandlast aan te houden, kom je sneller van je lening af. Er gaat namelijk maandelijks minder van jouw betaalde bedrag op aan rente, dus los je sneller af op de schuld, wanneer je de looptijd persoonlijke lening oversluit.

Meer weten over het oversluiten van je persoonlijke lening?

Zit je nog met vragen en wil je meer weten over de mogelijkheden met leningen? Wij vertellen jou er alles over in de lening oversluiten gids. Hierin lees je wat het oversluiten van je lening inhoudt en hoe je geld kunt besparen. Alles weten maakt niet gelukkig, maar wel als het over geldzaken gaat.

Samengevat

De looptijd persoonlijke lening is gemiddeld 10 jaar lang, maar is verder uit te rekken. Deze kan je oversluiten om een lagere rente te hebben tijdens de resterende looptijd. Hierbij spreek je af met de bank hoelang de looptijd van de nieuwe lening is. Hoe langer de looptijd persoonlijke lening is hoe meer je betaald over een uitgestrekte periode. Na het oversluiten van de lening heb je een lagere rente. Hierbij kan je dezelfde maandlasten aanhouden, waardoor je sneller van je lening af bent.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*