LenenPersoonlijke Lening

Persoonlijke lening ZZP

Benieuwd naar de persoonlijke lening ZZP? Ben jij zelfstandig ondernemer en wil je weten wat de mogelijkheden zijn wat het afsluiten van een lening betreft? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres!

Kan je een persoonlijke lening afsluiten als ZZP’er?

Je kan een persoonlijke lening afsluiten als ZZP’er als je de bank kan overtuigen dat je de lasten kan dragen. Dit doe je aan de hand van de drie meest recente afgesloten jaarcijfers aan te leveren. Met behulp van deze cijfers ziet de bank dat je geen risico bent

Hoe kun je een privé/persoonlijke lening krijgen als ZZP’er?

Door de coronacrisis zijn banken nog kritischer geworden bij het verstrekken van leningen. Banken verstrekken liever een krediet aan een werknemer dan aan een ZZP’er. Maar ZZP’ers kunnen natuurlijk ook lenen. Hoe krijg je een persoonlijke lening zzp voor privé bestedingen?

Laten we met de deur in huis vallen. Als ZZP’er kun je alleen lenen als je minimaal over drie afgesloten jaren de jaarcijfers kunt leveren. Ben je korter dan drie jaren actief? Bij de voordeur van de banken wordt je al weggestuurd, en daar hebben banken (volgens eigen zeggen) een onderbouwde reden voor. Ongeveer 40% van de startende bedrijven haalt het vijfjarig jubileum niet. Door de coronacrisis worden de cijfers waarschijnlijk nog slechter. Met goede cijfers over drie boekjaren is een lening wél mogelijk.

Waar moet je als ZZP’er nog meer aan voldoen om een persoonlijke lening te krijgen?

Er zijn meer eisen die banken opleggen. Het eigen vermogen in de zakelijke boekhouding moet groter zijn dan de schulden op de balans. Het zogenaamde vreemde vermogen (zakelijke leningen) mag niet groter zijn dan de waarde van het zakelijk bezit. Door corona krijg je ook nog extra vragen van de bank voordat ze geld uit willen lenen. Uiteraard gaat de corona vragenlijst over de inkomsten in de toekomst. De bank wil inschatten hoeveel last je mogelijk krijgt door de coronacrisis. Ook moet je op de zakelijke rekening genoeg geld hebben om jouw inkomsten nog drie maanden uit te kunnen betalen. Alle eisen voor de ZZP’er gelden ook voor andere zelfstandigen, zoals bijvoorbeeld voor een DGA.

Banken schatten voor ZZP’ers een maandsalaris in om de leencapaciteit te berekenen 

De cijfers over de afgelopen drie jaren worden gebruikt door de banken voor het inschatten van een maandelijks inkomen. Aan de hand daarvan wordt berekend of je een persoonlijke lening zzp kunt afsluiten. De manier van berekenen is anders als de cijfers een dalende trend laten zien, dus wanneer de bedrijfsresultaten zijn verslechterd. In dat geval gaat de bank bijvoorbeeld uit van de slechtere jaarcijfers van het laatste jaar. Dit is vanzelfsprekend slechter voor je leencapaciteit, waardoor je een lagere persoonlijke lening zzp kan afsluiten.

hoe kun je een prive/persoonlijke lening als zzp'er

Waar ga je het leenbedrag voor gebruiken?

Voor een zakelijke lening gelden er andere eisen dan voor een lening voor privé bestedingen. Banken maken hier ook een duidelijk onderscheid tussen. De bank gaat een getekend bestedingsdoel verklaring van je vragen. Hierin verklaar je dat het geld niet voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt.

Een prive lening krijgen als ZZP’er is eenvoudiger met een partner in loondienst

Banken zijn dol op klanten met een vast en regelmatig inkomen. Dus met een partner met een inkomen uit een baan sta je sterker. Vooral als de partner ook nog een vast contract heeft bij de werkgever. Met een tweede inkomen erbij heeft de bank meer zekerheid dat ze het uitgeleende geld ook echt terug krijgen.

Heb je als ZZP’er een te dure persoonlijke lening lopen? Je kan hem gratis oversluiten naar een lagere rente

Heb je een duurdere lening dan de laagst mogelijke rente? Je kunt een nieuwe lening afsluiten en daarmee de huidige dure lening afbetalen. Dit noemen we oversluiten. Het fijne hiervan, dit is volledig gratis. Het lijkt op het eerste oog misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet. 

We vertellen jou graag alles over het lenen van geld. Wij kunnen eerst voor je berekenen of een bank jou als ZZP’er überhaupt wel een persoonlijke lening wil verstrekken. Is dat het geval? Dan nemen wij het regelwerk van je over. Voor de persoonlijke lening zzp vragen we nog een aantal gegevens bij je op, en we kunnen vervolgens de aanvraag indienen. Het advies is gratis en vrijblijvend, dit geldt ook voor het afsluiten van de lening. Je kan hier een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met een onafhankelijk financieel adviseur.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Mocht je nog vragen hebben over de persoonlijke lening ZZP, neem dan vooral contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*