Waarvoor kan ik lenen?

Mantelzorgwoning financieren

Hoe kan je een mantelzorgwoning financieren?

Je kan op verschillende manieren een mantelzorgwoning financieren. Een mantelzorgwoning kopen of bouwen is een prijzige aangelegenheid, daarom is het verstandig om je mogelijkheden goed te laten onderzoeken. Je kan een mantelzorgwoning financieren via een persoonlijke lening, via je lopende hypotheek, mits je genoeg overwaarde hebt en in sommige gevallen kan je een hypotheek afsluiten op de mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning kan ook worden gefinancierd door de overheid.

Een hypotheek voor een mantelzorgwoning

Het is in sommige gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten op je mantelzorgwoning. Dit is de voordeligste optie vanwege de lagere rente ten opzichte van een persoonlijke lening. Je kan alleen een hypotheek afsluiten op een mantelzorgwoning als je zelf eigenaar van de grond bent. Is de grond waarop de mantelzorgwoning staat niet van jou? Dan moet je in overleg met de eigenaar van de grond. 

Een mantelzorgwoning financieren met overwaarde

Heb je een woning met overwaarde? Dan kan je deze overwaarde inzetten om een mantelzorgwoning te financieren. Je hebt overwaarde als je woning meer waard is dan je openstaande hypotheek. Wil je een mantelzorgwoning plaatsen op iemand anders zijn grond en is een hypotheek geen optie? Dan kan je de hypotheek op je eigen verhuis verhogen en het geld wat daaruit vrijkomt gebruiken om de mantelzorgwoning te financieren. 

Wil je een mantelzorgwoning gaan financieren middels een hypothecaire lening? Houdt dan rekening met de advies en notaris kosten. 

mantelzorgwoning financieren

Mantelzorgwoning financieren met een persoonlijke lening  

Heb je zelf geen eigen woning en is een hypotheek via de eigenaar van de grond niet mogelijk? Dan is de enige optie om je mantelzorgwoning te financieren de persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat het snel geregeld is, je geen geld kost en niet naar de notaris hoeft. Het nadeel is dat de rente een stukje hoger ligt dan bij financiering via de hypotheek. Wij checken vrijblijvend wat voor jou de voordeligste optie is! 

Wil je een mantelzorgwoning gaan financieren met een persoonlijke lening? Let dan op dat je dit niet bij je huisbank doet. Hun rentes liggen namelijk een stuk hoger dan specialistische banken en adviseren alleen hun eigen producten. 

Een mantelzorgwoning financieren via Oversluiten.nl

Oversluiten.nl is onafhankelijk. Dat betekent dat de adviseurs van Oversluiten.nl alle beschikbare geldverstrekkers in Nederland voor je vergelijkt op rentes en voorwaarden. Hierdoor komen onze adviseurs altijd met de best mogelijke deal voor jouw mantelzorgwoning financiering.

Nadat je via ons een mantelzorgwoning financiering hebt afgesloten stoppen wij niet om je de beste voorwaarden te geven. Wij sluiten jouw financiering namelijk actief over als je in aanmerking komt voor een lagere maandlasten. Dit doen we, desgewenst, ook bij een eventuele hypotheek en andere financieringen. We brengen je hiervan op de hoogte wanneer dit mogelijk is. 

Wil jij je mogelijkheden weten om een mantelzorgwoning te financieren? Ga dan naar ons contactformulier en laat je gegevens achter. Wij brengen gratis en vrijblijvend al jouw mantelzorgwoning financieringsmogelijkheden in kaart. 

Wij zijn er om voor jou geld vrij te maken. Dat doen we óók in de avonden en weekenden. Telefonisch, online, via Whatsapp of bij je thuis.  

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*