LenenLening Afsluiten

Nieuwe lening afsluiten

Ben je van plan om binnenkort een grote aankoop te doen zoals bijvoorbeeld een auto, een verbouwing of een verhuizing? Dan is het vaak nodig om een lening af te sluiten. In dit artikel gaan we in op alle details en opties die komen kijken bij de keuze om een nieuwe lening af te sluiten, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Wat is een lening afsluiten?

Een nieuwe lening afsluiten houdt in dat je geld leent van de bank om een bepaalde aankoop te doen. Het geleende bedrag betaal je daarna maandelijks terug aan de bank inclusief rente. De hoogte van de maandelijkse betaling hangt af van het type lening wat je afsluit.

Wil jij een nieuwe lening afsluiten?

Wil jij een nieuwe lening afsluiten? Dat kan! Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie komen we erachter welke lening het beste bij jou past. Dit is afhankelijk van de reden waarom je wil lenen. Wil je in één keer een grote aankoop doen? En wat wil je kopen? Wat is je inkomen? Of wil je graag meer bestedingsruimte voor een toekomstige uitgave? De antwoorden op dit soort vragen zijn bepalend!

Wij zoeken graag, gratis en vrijblijvend, voor je uit welke soort lening bij jouw situatie past! Bij Oversluiten.nl kan je een lening afsluiten tegen het allerlaagst verkrijgbare rentepercentage op de gehele markt. Een stuk goedkoper dan bij jouw huisbank! Verder is op deze pagina alle informatie te vinden over een nieuwe lening afsluiten. Let op: je kan een lening afsluiten van minimaal €10.000,-.

Wat kan ik lenen en hoe hoog zijn mijn lasten?

Je kan bovenstaande calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw lening ongeveer maximaal kan bedragen tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Je ontvangt een gratis offerte eenvoudig via de mail. Wij vergelijken hiervoor de goedkoopste aanbieders bij diverse specialistische kredietverstrekkers en kijken wat het best past bij jouw persoonlijke situatie en geven je vervolgens een persoonlijk advies. Zo kan jij geïnformeerd je nieuwe lening afsluiten.

Stappenplan nieuwe lening afsluiten bij oversluiten.nl

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan wat jouw lening mogelijkheden zijn. Wij nemen je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.2. Bovendien is onze dienst gratis. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

  • Check in de calculator hieronder wat je kan lenen tegen welke lasten
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwe aankopen!

Geld lenen sinds 1 april

Sinds 1 april 2021 zijn er veranderingen gekomen op het gebied van het afsluiten van een lening. Er gelden nieuwe leennormen. Sommige mensen kunnen minder lenen, maar de meeste mensen kunnen juist meer lenen op hun inkomen. De bedoeling van deze nieuwe normen was het beperken van wat je kunt lenen, maar in de praktijk pakt dit anders uit. Dit komt omdat er een nieuwe berekenmethode is om vast te stellen wat je kunt lenen op je inkomsten, rekening houdende met je vaste lasten en eventuele financiële verplichtingen. De grootste veranderingen en wat dit voor jou betekent, vind je hier.

Impact coronacrisis op leningen

Het coronavirus heeft veel financiële onrust veroorzaakt. Dit heeft ook invloed op een nieuwe lening afsluiten en op het oversluiten van je bestaande lening(en). Banken zijn kritischer geworden bij het verstrekken van een lening, maar vragen wel minder rente voor dezelfde lening.

Veel ondernemers hebben last van de economische gevolgen van corona en van de maatregelen die zijn getroffen. Met inkomsten uit loondienst blijf je misschien ook niet buiten schot. Bij ontslag bestaat er vaak recht op een WW-uitkering, maar ook dan heb je last van een terugval in inkomen.

Wanneer wordt een lening geweigerd?

“Wanneer wordt een lening geweigerd?” is een vraag die vaak terugkomt bij het nieuwe lening afsluiten traject. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een te laag inkomen, een negatieve BKR-registratie of alimentatieverplichtingen. Zo zijn er nog meer redenen waarom banken een lening kunnen weigeren. Dit zetten wij voor u op een rijtje in dit artikel.

Mocht je een nog meer gedetailleerde uitleg willen over alle mogelijke redenen waarom een lening wordt geweigerd, dan hebben wij ook een handige lijst met daarin de 10 redenen waarom je geen lening kan krijgen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Kun je geld lenen als 70-plusser?

Ja, je kan geld lenen als 70-plusser, maar door de leeftijd hangen hier wel strengere voorschriften aan vast. Desalniettemin is leeftijd geen reden om geen nieuwe lening afsluiten traject te doorgaan. Je hebt minder financiële ruimte en de kans op overlijden wordt groter. Hierdoor is het bij sommige banken niet mogelijk of heel moeilijk om geld te lenen als 70-plusser. Gelukkig is het niet onmogelijk. Je kan geld lenen als 70-plusser wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor meer informatie over deze voorwaarden, kun je terecht bij dit artikel.

Is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente over je persoonlijke lening is in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar. Namelijk alléén als je de lening afsluit voor een aanschaf of verbetering van een woning. Dit betekent dat een lening (een persoonlijke lening of doorlopend krediet) voor bijvoorbeeld je auto, boot, studie of meubels nooit fiscaal aftrekbaar is.

nieuwe lening afsluiten

Hoe werkt het lening percentage?

Nog een vraag die veel komt kijken bij een nieuwe lening afsluiten, “Hoe zit het met de rente?” De rentes van banken lijken aantrekkelijk, tot je de lening wilt afsluiten. Banken laten namelijk de rentes zien die je krijgt onder de ideale omstandigheden, maar meestal voldoe je niet aan het ideale plaatje. De hoogte van de rente voor een nieuwe lening is geen vaststaand gegeven. ‘Hoeveel betaal ik aan rente?’ is een simpele vraag, maar het antwoord is erg lang. Er zijn veel afhankelijkheden waar banken rekening mee houden en je hebt ook nog sterk uiteenlopende rentes per bank.

Kun je een persoonlijke nieuwe lening afsluiten als ZZP’er?

Ja, je kunt een persoonlijke lening afsluiten als ZZP’er, maar hier hangen wel strenge voorwaarden aan vast. Je kunt alleen een persoonlijke lening afsluiten als ZZP’er als je minimaal over drie afgesloten jaren de jaarcijfers kunt leveren. Ben je korter dan drie jaar actief? Dan wordt je bij de voordeur van de bank al afgewezen. Hier hebben banken (volgens eigen zeggen) een onderbouwde reden voor.

Ongeveer 40% van de startende bedrijven haalt het vijfjarig jubileum niet. Door de coronacrisis worden de cijfers waarschijnlijk nog slechter. Met goede cijfers over drie boekjaren is een lening wél mogelijk. Let wel goed op, dit is niet de enige voorwaarde waar je aan moet voldoen als ZZP’er, gelukkig leggen wij je hier uit waar je nog meer aan moet voldoen.

Kan je geld lenen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht kan je niet altijd een nieuwe lening afsluiten. De belangrijkste factor is welke fase van uitzendkracht je bent. De fase waar je in zit is afhankelijk van de duur van het contract wat jij hebt met het uitzendbureau waar jij werkzaam bij bent. Uitzendkrachten die in fase A zitten kunnen geen lening afsluiten. Uitzendkrachten die in fase B en fase C zitten kunnen wel een lening afsluiten. Voor meer informatie over de opties wat betreft het afsluiten van een lening als uitzendkracht, kun je terecht bij dit artikel.

Kun je geld lenen met een tijdelijk contract?

Ja, je kan geld lenen met een tijdelijk contract. Vroeger was het heel moeilijk om geld te kunnen lenen als je geen vast contract had, maar tegenwoordig hebben steeds minder mensen een vast contract, waardoor banken flexibeler zijn geworden. Je kunt tegenwoordig dus vaak probleemloos geld lenen met een tijdelijk contract. Voor meer informatie en alle opties wat betreft het geld lenen met een tijdelijk contract, kun je terecht bij dit artikel.

Kun je geld lenen zonder een vast contract?

Ja, je kan geld lenen zonder vast contract, maar je komt wel minder snel in aanmerking voor een lening, hier hangen namelijk strenge voorwaarden aan vast. Je kan kiezen uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Hierbij is een persoonlijke lening de goedkoopste optie. Je hebt dan een standaard looptijd en vaste kosten. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent, voordat je de lening afsluit. Je kan dus geld lenen zonder vast contract als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor meer informatie over deze voorwaarden, kun je terecht bij dit artikel.

Kun je geld lenen met een uitkering?

Ja, je kunt geld lenen met een uitkering, maar niet zomaar. Er hangen veel factoren vast aan de vraag of je geld kan lenen met een uitkering. Welke uitkering bijvoorbeeld. Bij banken krijg je vaak te maken met hoge rente en een laag leenbedrag om risico’s te beperken. Als je partner een vast inkomen heeft, helpt dit voor je lening. Geld lenen met een bijstandsuitkering is helaas niet mogelijk. Je kan wel geld lenen met een uitkering, als je aan de voorwaarden voldoet. Voor meer informatie over deze voorwaarden, kun je terecht bij dit artikel.

Kun je geld lenen met een vast contract?

Natuurlijk kan je geld lenen met een vast contract! Banken en geldverstrekkers lenen het liefst geld uit aan mensen met een vast contract, omdat dit betekent dat zij de lasten van de rente kunnen dragen en dat zij de lening af kunnen lossen. Voor meer informatie over de goedkoopste lening, kun je terecht bij dit artikel.

Waarop moet je letten bij een lening contract?

Bij het afsluiten van een lening moet je goed opletten. Je wilt namelijk een lening gebaseerd op de juiste gegevens. Een aangevraagde lening kan de bank afwijzen als er onjuistheden in staan. Dus waar moet je op letten in een lening contract? Voor het antwoord op deze vraag en meer informatie, kun je terecht bij dit artikel.

Maandlasten lening berekenen

De lening maandlasten, of wanneer je slechts één lening hebt, de lening maandlast, is het bedrag dat je maandelijks aan de leningverstrekker betaalt tot je lening is afgelost. Dit maandelijks bedrag bestaat uit rente en aflossing. Wanneer je een persoonlijke lening hebt is je lening maandlast iedere maand hetzelfde. Wanneer je een doorlopend krediet hebt is je lening maandlast afhankelijk van je openstaande schuld. Voor alle informatie over het berekenen van je maandlasten, kun je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden