HypothekenOverwaarde

Overwaarde bij de Rabobank

Overwaarde bij de Rabobank

Heb je een hypotheek bij de Rabobank en wil je de overwaarde benutten? Daar biedt de Rabobank mogelijkheden voor. Met de overwaarde kun je bijvoorbeeld een verbouwing, verduurzaming, vervroegd pensioen of een vakantie financieren. Met de KeuzePlus Hypotheek van de Rabobank kun je de overwaarde ook gebruiken voor andere uitgaven. Bekijk hier hoe jij je overwaarde kan gebruiken.

Een overwaarde kun je in jouw huis laten zitten of je gebruikt deze overwaarde door het nemen van een tweede hypotheek op het huis. Met een tweede hypotheek krijg je een voorschot op de overwaarde. Dit biedt jou de kans om met de overwaarde bijvoorbeeld je pensioeninkomen aan te vullen. Of je koopt een caravan of een camper. Ook kun je jouw huis verduurzamen of je leningen afbetalen. 

Wil je het geld niet volledig gebruiken voor het verbouwen?

Rabobank heeft een speciale hypotheek voor het opnemen van de overwaarde in je huis, als je de overwaarde niet investeert in de eigen woning. Bij Rabobank kies je dan voor de KeuzePlus Hypotheek. 

Je hypotheek verhogen bij de Rabobank

Op meerdere manieren kun je de overwaarde uit je huis halen. Door het verkopen van je huis haal je de volledige overwaarde uit je huis. Als je kiest om te blijven wonen in je huidige woning, heb je drie manieren voor het benutten van de overwaarde, namelijk:

  • De bestaande hypotheek bij de Rabobank verhogen voor het verbouwen of het verduurzamen van je huis
  • Het afsluiten van de KeuzePlus Hypotheek en de overwaarde uitgeven aan andere zaken
  • Je hypotheek oversluiten naar een andere bank en de tweede hypotheek en de eerste hypotheek samenvoegen in één lening. 
overwaarde bij de rabobank

Optie 1 – Je neemt een tweede hypotheek voor een verbouwing

Je sluit een extra hypotheek af bij de Rabobank en het opgenomen bedrag gebruik je voor het verbouwen of voor het verduurzamen van je huis. Na een hypotheekadvies van onze hypotheekadviseurs weet je wat de mogelijkheden zijn en kunnen we de aanvraag van de extra hypotheek in gang zetten. 

Optie 2 – De KeuzePlus Hypotheek voor het anders besteden van de overwaarde

Kies je er bijvoorbeeld voor om met de overwaarde je pensioeninkomen aan te vullen of heb je plannen voor het kopen van een andere auto of een camper? Met de KeuzePlus Hypotheek van de Rabobank kun je ook bij deze optie een extra hypotheek afsluiten. Je hebt geen recht op hypotheekrenteaftrek bij deze besteding van de overwaarde. In deze hypotheekvormen zit geen aflossing verwerkt. Het is dus een aflossingsvrije hypotheek waarvan de hypotheekschuld maximaal blijft gedurende de looptijd. 

Optie 3 – Je sluit je hypotheek over en neemt ook gelijk de overwaarde in het huis op

Wij kunnen als onafhankelijk hypotheekadviseurs kiezen uit tientallen geldverstrekkers voor het oversluiten van je hypotheek. Dit heeft als voordeel dat wij de voor jou beste hypotheek kunnen kiezen tegen de laagste hypotheekrente. Bij het vergelijken nemen wij de hypotheken van de Rabobank uiteraard ook mee. De voor jou beste optie sluiten wij voor je af en zo kies je voor de beste hypotheek tegen de laagst mogelijke hypotheeklasten. 

Wat kost een overwaarde hypotheek bij Rabobank?

Je neemt bijvoorbeeld een extra hypotheek op van €20.000. Uitgaande van een hypotheekrente van 5%, kun je uitgaan van een maandlast van ongeveer €83. Dit is alleen rente en geen aflossing. Leg je de rente voor een kortere periode vast, dan komt de rente bijvoorbeeld uit op 3%. In dat geval stijgen jouw hypotheeklasten met €50 per maand.

Wil je graag een deel van de overwaarde opnemen via een hypotheek van de Rabobank? Wij kunnen vrijblijvend voor je berekenen wat het opnemen van de overwaarde jou per maand kost. Onze hypotheekadviseurs bepalen ook gelijk voor je of het verstandig is om bij Rabobank te blijven met jouw hypotheek. Als je het veel goedkoper en ook nog beter kunt regelen, wil je dat natuurlijk graag.

Benieuwd naar de actuele rentestanden? Deze kun je hier terugvinden. Heb je verder nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*