Lenen

Wanneer je lening herzien?

Wanneer je lening herzien?

Als de rente op het moment lager is dan de rente van jouw lening, is het interessant om je lening te herzien. Over het algemeen is een lening herzien aantrekkelijk en voordelig wanneer de rente minstens 1% lager ligt dan je huidige rente.

Wanneer is het herzien van je lening verstandig?

Je wilt natuurlijk zo gauw mogelijk van een lening af, want elke maand ben je geld kwijt aan aflossing én rente aan de bank. Dat proces kun je versnellen door het herzien (oversluiten) van je lening. Maar je kunt met het oversluiten van je lening ook de maandlasten drukken. Lagere maandlasten geven je financiële bewegingsvrijheid. Niet altijd is het oversluiten gunstig, maar door de huidige lage rente is het nu meestal wel geld waard. Lees in dit blog wanneer het interessant is om jouw lening te herzien.

Je sluit een lening af en je lost de schuld af, precies zoals afgesproken met de bank. Je hebt ervoor getekend, dus kun je er niet onderuit. Veel Nederlanders staan er niet bij stil dat ze de lening kunnen herzien (oversluiten) voor lagere maandlasten.

In dat geval zorgt de nieuwe bank voor het aflossen van de bestaande lening en ontstaat er een nieuwe goedkopere lening. Zie het als een gunstige deal bij een autodealer. Je brengt jouw oude auto naar een autodealer en je krijgt er een betere voor terug. Met een lening is dat ook mogelijk.

Het is altijd slim om uit te zoeken of het oversluiten van je lening verstandig is. Of het ook slim is om over te stappen is een tweede, maar daar kun je alleen maar achter komen door het uit te laten zoeken. Ben je met jouw lening al jaren bij dezelfde bank? Grote kans dat we jou kunnen feliciteren met veel lagere maandlasten. De rentes zijn namelijk sterk gezakt in de afgelopen jaren. Eens per jaar moet je eigenlijk jouw lening kritisch tegen het licht houden. Gelukkig hoef je zelf niet met diverse banken te bellen om de mogelijkheden door te spreken. Als onafhankelijk tussenpersoon zoeken we het graag voor je uit.

Voordelen van het herzien van je lening

Op drie verschillende manieren kun je profiteren van het herzien van je lening, namelijk:

  • Verlagen van de maandlasten
  • De lening eerder afgelost hebben
  • Meer lenen en toch geen hogere maandlasten hebben

Je kunt zelf kiezen welk voordeel jou het beste past. Of je combineert verschillende voordelen. Eigenlijk werkt het heel simpel. Als jouw bank een lagere rente in rekening brengt, heb je geld over. Banken brengen zeer uiteenlopende rentes in rekening, dus profiteer daar vooral van.

Wanneer heeft het herzien van je lening geen zin?

Heb je een lening tegen de laagst mogelijke rente? Dan heeft het oversluiten voor dit moment geen zin. Na verloop van tijd kun je wel weer voordeel krijgen, want mogelijk zijn er banken met de rente onder de rentestand van jouw bank gedoken. Je kunt steeds switchen naar de bank met de laagste rentes. Zijn er wel banken die een lagere rente rekenen? Ga weer in gesprek met een onafhankelijk tussenpersoon over de mogelijkheden.

wanneer je lening herzien

Laat je niet foppen en ga voor een echte besparing

Banken kunnen ook op een creatieve manier de maandlasten verlagen, namelijk door het verlengen van de looptijd. Uiteraard is dit niet besparen, maar de aflossing uitsmeren over een langere periode. Dat zien wij niet als een besparing. Je wilt bezuinigen op de verdiensten van de banken, dus op de rente die ze in rekening brengen. Het echte besparen doe je door te kijken wat alle banken in Nederland aanbieden. Je kiest dan de bank met de beste deal. Een onafhankelijke adviseur kan je hier gratis mee helpen.

Kleine leningen samenvoegen

Een persoonlijke lening is goedkoop als je het vergelijkt met de rente voor roodstand, met een creditcard of een krediet bij een postorderbedrijf. Door het samenvoegen van leningen kun je veel geld besparen. De rentes voor creditcardschulden en roodstand zijn namelijk erg hoog. En het is ook wel prettig om alles bij één bank te hebben. Dus je kiest voor geld besparen én voor gemak.

Ook weten of het interessant is voor jou om je lening te herzien?

Je kunt de voordelen van het herzien van je lening goed gebruiken. Maar welke opties zijn er? En wat betekent het herzien van je lening precies? Ontdek antwoorden op jouw vragen in de gratis gids voor het oversluiten van je lening.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*