Lenen

Een lening, wat is dat?

Het afsluiten van een lening is tegenwoordig een hele normale zaak. Veel mensen hebben een lening lopen die ze hebben afgesloten voor bijvoorbeeld een nieuwe auto, een verbouwing, een boot en nog veel meer. In dit artikel vindt je alles over de lening! Antwoord op vragen als Wat is een lening precies, hoe werkt een lening, kun je hierop besparen als je er al één hebt lopen vindt je terug in dit artikel! Na het lezen van dit artikel kun jij hopelijk zelfverzekerder het gesprek aangaan met een adviseur over het afsluiten van een lening.

Wat is een lening?

Een lening houdt in dat je geld leent van de bank om een bepaalde aankoop te doen. Het geleende bedrag betaal je daarna maandelijks terug aan de bank inclusief rente. De hoogte van de maandelijkse betaling hangt af van het type lening wat je afsluit.

Lening verhogen

Je kan je lening verhogen, door je lening over te sluiten naar een nieuwe lening. Je kan hierbij kiezen voor een nieuwe leenvorm, of alleen voor een nieuwe geldverstrekker of bank. Bij de oversluiting kan je dan meteen je lening verhogen. De hoeveelheid waarmee je je lening kan verhogen, is per geval anders, maar verhogen bij oversluiten kan altijd. Voor alle informatie over het verhogen van je lening, kun je terecht bij dit artikel.

Besparen op je lening

je kan geld besparen op je lening. Hier zijn enkele mogelijkheden voor. In veel gevallen is het oversluiten van je lening de beste manier om geld te besparen op je lening. Dit omdat je bij oversluiten van een lagere rente geniet dan je huidige lening. Kortom, je kan zeker geld besparen op je lening. Voor alle informatie en opties over het besparen op je lening, kun je terecht bij dit artikel.

Wanneer lening herzien?

Het is interessant om je lening te herzien om verschillende redenen. Als je een hoog bedrag aan rente betaalt bijvoorbeeld. Je lening herzien zorgt ervoor dat jij precies weet hoe jij er financieel op vooruit kan gaan. Het is daarom erg interessant om je lening te herzien, omdat je maandelijks meer geld gaat besparen en dus meer geld vrijmaakt voor andere zaken. Voor alle redenen om je lening te herzien, kun je terecht bij dit artikel.

wat is een lening

Interbank compensatie

De Franse bank Crédit Agricole is door een Nederlandse klachteninstituut op de vingers getikt. De bank biedt onder verschillende namen doorlopende kredieten aan in Nederland. Hieronder valt ook de Interbank. Sommigen Interbank klanten hebben recht op een compensatie, want de bank heeft stiekem of per ongeluk teveel rente in rekening gebracht. Voor het volledige artikel over de compensatie voor interbank leningen, kun je hier terecht.

Impact coronacrisis op leningen

Het laatste puntje wat wij aan willen kaarten, zodat je kan zeggen “Ik weet nu alles over de lening”, is het volgende. De coronacrisis heeft veel onrust bezorgd in de financiële sector. De coronacrisis heeft ook impact gehad op leningen. Zowel het afsluiten van nieuwe leningen en het oversluiten van je bestaande lening hebben de impact van de coronacrisis gevoeld. De rentes zijn nog verder gezakt, omdat banken toch geld wilden blijven uitlenen, ondanks dat mensen er financieel op achteruit zijn gegaan tijdens de coronacrisis. Voor alle informatie over de impact van de coronacrisis op leningen, kun je terecht bij dit artikel.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van alles over de lening. Nu kun je een goed geïnformeerde keuze maken over het afsluiten van de perfecte lening voor jou, waar wij je graag bij helpen! Neem vooral vrijblijvend contact met ons op!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*