Hypotheek OversluitenHypotheken

Hypotheek oversluiten met lening op naam

Hypotheek oversluiten met lening op naam

Een hypotheek oversluiten wordt lastiger als je een lening hebt. In hoeverre het echt een probleem is hangt af van de hoogte van het leenbedrag en ook van je betalingsverleden. Je hoeft de lening niet altijd af te lossen voordat het oversluiten van je hypotheek lukt. Het hebben van een lening is een nadeel, maar het hoeft het oversluiten van je hypotheek niet onmogelijk te maken.

Kan je je hypotheek oversluiten met een lening op je naam?

Ja, je kan je hypotheek oversluiten met een lening op je naam, maar hier gelden wel voorwaarden voor. De hoogte van het leenbedrag en je betalingsverleden hebben grote invloed op je mogelijkheid om je hypotheek over te sluiten, maar het hebben van een lening op je naam maakt het oversluiten van je hypotheek niet onmogelijk.

Waardoor kan je hypotheek oversluiten met een lening een issue zijn?

Een lening zoals een persoonlijke lening wordt geregistreerd bij het BKR. Maar lening is een ruim begrip. Het rood kunnen staan op een bankrekening wordt ook gezien als een schuld. Hetzelfde geldt voor een creditcard en een telefoonabonnement waar je ook een duur telefoontoestel bij hebt gekregen. Door een lening kun je minder hypotheek op jouw inkomen krijgen. Vaak is het effect op je maximale hypotheek groter dan de uitstaande lening. Je hebt bijvoorbeeld een lening van €4.000, waardoor je €10.000 minder aan hypotheek door kunt krijgen.

Hypotheek oversluiten met een lening wordt problematisch bij een opgelopen achterstand

Vrijwel alle Nederlanders hebben een registratie bij het BKR. Dat hoeft geen probleem te zijn, want het zegt alleen maar dat je een krediet (lening) hebt. Het wordt pas een probleem als je serieuze betalingsachterstanden hebt of hebt gehad in de afgelopen vijf jaren. Je krijgt dan een zogenaamde achterstandsregistratie. Deze krijg je als je een achterstand hebt van meer dan twee maanden op een persoonlijke lening of meer dan drie maandtermijnen achterstand op je huidige hypotheek. Zelfs met een achterstandscodering op de naam kun je vaak nog je hypotheek oversluiten.

Met een lening op naam je hypotheek oversluiten

Een lening op je naam zorgt ervoor dat je minder kunt lenen, maar dat wil nog niet zeggen dat het oversluiten van je hypotheek niet lukt. Helaas kunnen wij dat niet garanderen. Als je op basis van je inkomen €250.000 aan hypotheek kunt krijgen, zorgt een lening er bijvoorbeeld voor dat je maar €235.000 kunt krijgen. Als je voor het oversluiten van je hypotheek €250.000 nodig hebt, gaat het oversluiten niet lukken door de lening.

De lening verwerken in de hypotheek

Door de sterk gestegen huizenprijzen is het interessant om de lening af te lossen en de schuld op te nemen in de hypotheek. Op deze manier profiteer je optimaal van de bizar lage hypotheekrente. In een voorbeeld leggen we uit hoe groot het voordeel kan zijn.

Hypotheek oversluiten met lening op naam

Voorbeeld van hypotheek oversluiten met een lening

De huidige situatie:

Een klant van Oversluiten.nl had een hypotheek van €200.000 (tegen 3,8%) en nog een lening van €20.000. De maandlast bedroeg voor deze klant €1.223, waarvan €400 voor de lening.

Ons advies was het oversluiten van de hypotheek en de lening in de hypotheek laten opnemen. Dat is verstandig want de rente van een lening is hoger dan voor een hypotheek. Door het oversluiten werden er kosten gemaakt. Inclusief de boeterente kwamen de oversluitkosten uit op €10.000. In een levensverzekering gekoppeld aan de huidige hypotheek zat een spaarpot van €22.000. Deze kon worden gebruikt voor het deels aflossen van de hypotheek.

De nieuwe situatie:

In de nieuwe hypotheek is gekozen voor 50% aflossingsvrije hypotheek en 50% een annuïteitenhypotheek. De nieuwe hypotheekschuld bedraagt €208.000. De nieuwe maandlast bedraagt €502, en deze staat voor 20 jaar vast.

Onze klant was uitzinnig van vreugde, want de besparing bedraagt €721 per maand.

Het oversluiten van je hypotheek met een lening op je naam is met maatwerk mogelijk

Het kunnen oversluiten van je hypotheek gaat mogelijk wel lukken met advies van onafhankelijke hypotheekadviseurs die ervaring hebben met leningen en kredieten. Bij bank A lukt het mogelijk niet, maar bank B kan ruimere normen hanteren waardoor het wel lukt. Dat is de kracht van onafhankelijk advies en ervaring in kredieten. Zij kunnen kiezen tussen diverse geldverstrekkers. Als je naar de ABN-AMRO gaat voor het oversluiten van je hypotheek, wordt er alleen op de criteria van de ABN gelet. Wij kunnen ‘shoppen’ bij meerdere partijen.

Oversluiten.nl is van origine een tussenpersoon in leningen. Hierdoor hebben wij ruime kennis en ervaring van hypotheek oversluitingen waar een lening bij komt kijken. Een sterkte die weinig hypotheekadviseurs hebben!

Hypotheek oversluiten met een lening, hoeveel kan ik besparen?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw hypotheek wanneer je een lening op je naam hebt staan? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je hypotheek én lening. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van zowel je hypotheek als lening.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*