Hypotheek VerhogenHypotheken

Hypotheek verhogen voor aflossen lening

Hypotheek verhogen voor aflossen lening, kan dat?

Als jouw huis in waarde is gestegen, dan kun je de overwaarde opnemen om je hypotheek mee te verhogen. Op deze manier is het dus mogelijk om je lening af te lossen door je hypotheek te verhogen door de opname van de overwaarde.

Waarom mijn hypotheek verhogen voor het aflossen van een (persoonlijke)lening?

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Een hypotheek als financieringsvorm heeft namelijk een aanzienlijk lagere rente dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aflossen via je hypotheek kan je veel geld besparen en is hiermee aantrekkelijk.

Bij het lenen van geld doe je er verstandig aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor een persoonlijke lening betaal je niet teveel door de lening over te sluiten de laagst vergelijkbare rente. Dit is overigens volledig gratis.

Huiseigenaren hebben er nog een extra mogelijkheid bij, namelijk de lening toevoegen aan de hypotheekschuld. Je neemt als het ware een extra hypotheek en profiteert hiermee van de fors lagere rente, waardoor je maandelijks minder betaalt voor je lening. Het afsluiten van een extra hypotheek is vaak echter niet nodig wanneer je overwaarde op je woning hebt. Je kan je lening dan aflossen door je bestaande hypotheek te verhogen. Aangezien je toch kosten maakt wanneer je je hypotheek openbreekt kan je ook eenvoudig het gehele hypotheekbedrag oversluiten naar de laagst verkrijgbare rente. Zo kan je een extra grote besparing realiseren. Met een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht krijg je volledig inzicht in jouw bespaarpotentieel. 

Het is dus mogelijk om je lening af te lossen via je lopende hypotheek, maar houd wel rekening met de voorwaarden en de beperkingen.

hypotheek verhogen voor aflossen lening

Hoe kun je jouw hypotheek verhogen voor aflossen lening

Dat klinkt misschien als een zeer eenvoudige actie, maar toch is het niet binnen een paar dagen geregeld. Je sluit in dit geval namelijk een tweede hypotheek af. Met de extra hypotheeksom los je de lening af en gaat het dus een onderdeel vormen van de nieuwe hypothecaire lening. Hiervoor moet je dus opnieuw naar de notaris, je moet advies inwinnen en mogelijk moet je huis getaxeerd worden. Als je alleen je lening wil oversluiten naar de laagst mogelijke rente kan dit al binnen één dag geregeld zijn.

Stap 1 is erachter komen wat je bespaarmogelijkheden zijn en hoeveel je hiermee precies gaat besparen. Met een persoonlijk bespaaroverzicht kom je er vrijblijvend achter hoeveel welke opties je hebt én hoeveel je tot op de eurocent nauwkeurig gaat besparen. Je hoeft bij Oversluiten.nl niet te betalen voor een persoonlijk bespaaroverzicht, bij sommige hypotheekadviseurs doe je dit direct.

Wat zijn de voorwaarden voor het hypotheek verhogen voor aflossen lening?

Bij het afsluiten en het oversluiten van een lening moet jouw inkomen voldoende hoog zijn voor het krijgen van de lening. Een tweede vereiste voor het meefinancieren van een lening is het hebben van een overwaarde in je huis. Je kunt niet het volledige bedrag aan fictieve overwaarde inzetten voor het aflossen van je lening. Geldverstrekkers zijn slechts bereid om een deel van de overwaarde op deze manier te benutten.

De betaalde hypotheekrente voor een deel niet aftrekbaar

Stel, je hebt in het verleden voor het kopen van een auto een lening afgesloten. De schuld bedraagt nu nog €15.000 en deze wil je in jouw hypotheek verwerken. Je hypotheekschuld stijgt met €15.000. De betaalde hypotheekrente over dit bedrag kun je niet in mindering brengen op je bruto-inkomen. Met andere woorden, je krijgt over de betaalde hypotheekrente voor dit deel van je hypotheek geen fiscaal voordeel (hypotheekrenteaftrek). Bij de belastingaangifte moet je dus een splitsing maken tussen het wel en het niet aftrekbare deel van de betaalde hypotheekrente.

Meefinancieren van je lening combineren met het oversluiten van je hypotheek

Voor het hypotheek verhogen voor aflossen lening moet je toch al hoge kosten maken. Door ook gelijk de hele hypotheek over te sluiten, kun je extra profiteren van de lage hypotheekrente van dit moment. Je betaalt hiervoor niks meer dan wanneer je een tweede hypotheek af zou sluiten, en je bespaart hierdoor dus extra veel op je maandlasten.

Je kunt zelfs nog een verbouwing van je huis in de nieuwe hypotheek meenemen. Zo is het, bij genoeg overwaarde en een toereikend inkomen, mogelijk om je huis direct te verduurzamen, een nieuwe keuken te plaatsen of een aanbouw te plaatsen.

Kortom, zorg voor een vrijblijvend bespaaroverzicht, en ga vanuit daar verder. Wanneer je kan besparen laat je dan vervolgens goed adviseren over de mogelijkheden en bekijk samen met de adviseur welke wensen je in vervulling kan laten gaan.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*