LenenLening Oversluiten

Starterslening oversluiten

Wat is een starterslening?

Een starterslening is een lening met specifieke voorwaarden. Deze lening is voor startende wooneigenaren. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de eerste hypotheek bij de bank. Op deze manier kunnen starters toch een woning kopen.

Starterslening oversluiten naar een hypotheek, kan dat?

Ja, je kan je starterslening oversluiten naar een hypotheek. Mensen die met een starterslening hun woning hebben gekocht deden dit vaak omdat het totale inkomen niet genoeg was om een volledige hypotheek af te sluiten. Inmiddels is je financiële situatie veranderd en kun je nu wel een volledige hypotheek afsluiten. Bij het oversluiten komen allerlei voordelen kijken. Je bespaart op je maandlasten vanwege het renteverschil en je kunt direct de gehele hypotheek oversluiten naar de laagst mogelijke rente. Je kan dus absoluut je starterslening oversluiten naar een hypotheek.

Starterslening oversluiten naar een hypotheek

Je hebt in het verleden de starterslening afgesloten omdat het totale inkomen helaas niet toereikend was om de volledige hypotheek mee af te sluiten. Gelukkig is de aankoop van je woning met de starterslening wél gelukt. Natuurlijk is het geweldig dat je de woning middels de starterslening hebt kunnen kopen. Maar als je voldoende financieel bent gegroeid kan je nu jouw starterslening oversluiten naar een hypotheek. Dit heeft een paar aanzienlijke voordelen, waarvan besparen op je maandlasten het grootste voordeel is.

Op deze pagina leggen we je alles uit over je starterslening oversluiten naar een hypotheek. We leggen uit waarom het het omzetten van de starterslening aantrekkelijk is, wat er bij een starterslening omzetting komt kijken, wanneer je in aanmerking komt voor de omzetting én wat er daadwerkelijk verandert wanneer je jouw starterslening omzet naar een hypotheek.

Wil je meteen weten hoeveel je kan besparen wanneer je jouw starterslening oversluiten naar een hypotheek? Je komt hier snel en eenvoudig achter middels een gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht. In dit persoonlijke bespaaroverzicht zie je tot op de eurocent nauwkeurig hoeveel je kan besparen wanneer je jouw starterslening oversluit. Je mag overigens zelf weten wat je met deze informatie doet en zit nergens aan vast. Zelfs als je ervoor kiest om Oversluiten.nl ook daadwerkelijk je starterslening omzetting uit te voeren en we krijgen het niet rond, dan betaal je ons helemaal niets. No cure – no pay.

Waarom is het verstandig om mijn starterslening over te sluiten naar een hypotheek?

Doordat het inkomen niet toereikend was voor aanschaf van de woning heb je met de starterslening als het ware een tweede hypotheek afgesloten. De rente van de starterslening, deze tweede hypotheek, ligt een stukje hoger dan de huidige hypotheekrentes. Dit betekent dat je kan besparen op je maandlasten wanneer je jouw starterslening oversluit naar je hypotheek. De hypotheekrentes staan namelijk historisch laag!

Een groot bijkomend voordeel is dat je direct je gehele hypotheek kan oversluiten naar de laagste rente. Hiervoor komen geen extra kosten in rekening. Zo heb je bij het oversluiten van je starterslening naar een hypotheek het volledige hypotheek bedrag in één hypotheek zitten én bespaar je over het volledige bedrag.

Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per maand en duizenden euro’s over de gehele looptijd. Het is dus verstandig om je starterslening om te zetten in een hypotheek. Het geeft overzicht, maar het allerbelangrijkste, je bespaart aanzienlijk.

Kom ik in aanmerking voor het oversluiten van mijn starterslening naar een hypotheek?

In het verleden kwam je helaas niet in aanmerking om het gehele hypotheekbedrag aan te kunnen op het totale inkomen. Dat betekent natuurlijk niet dat dit nog steeds het geval is. Misschien ben je namelijk inmiddels gestegen in je inkomen? Of is door de extreme woningmarkt je huis veel meer waard geworden dan toen je de aankoop deed? Heb je al (veel) afgelost op je hypotheek?

Als je op één van bovenstaande vragen ja kan beantwoorden dan kan een adviseur jouw situatie onder de loep nemen. Er is namelijk nu een stuk meer mogelijk. Zeker door de extreme woningmarkt liggen je kaarten nu een volledig anders. Benieuwd of jij in aanmerking komt om je starterslening om te zetten in een hypotheek? Je komt erachter middels een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

starterslening oversluiten naar een hypotheek

Wat komt er kijken bij een starterslening oversluiten naar een hypotheek?

Wanneer je jouw starterslening omzet naar een hypotheek sluit je één nieuwe hypotheek af om beide hypotheken, de starterslening én de hypotheek, in te stoppen. Met je nieuwe hypotheek wordt dan de starterslening afbetaald.

Dit betekent overigens ook dat je de gehele hypotheek kan onderbrengen bij een andere hypotheekverstrekker, mocht daar behoefte aan zijn. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor heb je altijd de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie.

Doordat je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten moet je weer naar de notaris toe en komen er advies en bemiddelkosten. In 99% van de gevallen kunnen deze echter worden meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Dit betekent dat je deze niet direct hoeft te betalen. Het wel of niet kunnen meefinancieren van de kosten hangt af van hoeveel de waarde van de woning is gestegen. Maar in deze tijd is dat bijna nooit een probleem.

Natuurlijk ga je alleen jouw starterslening omzetten naar een hypotheek wanneer dit loont. Je komt hier eenvoudig achter middels een gratis en vrijblijvend persoonlijk bespaaroverzicht.

Veel gestelde vragen starterslening oversluiten naar een hypotheek

De adviseurs van Oversluiten.nl helpen op wekelijkse basis huisbezitters met een starterslening die deze graag willen omzetten naar een hypotheek. Tijdens deze gesprekken krijgen we vaak dezelfde vragen en deze staan hieronder uitgewerkt. Heb jij nog vragen over het omzetten van de starterslening in een hypotheek die niet in dit artikel staan? Laat het ons even weten! Dan voegen we, nadat we jou antwoord hebben gegeven, het antwoord toe aan deze pagina.

Starterslening vervroegd aflossen of terugbetalen, kan dit?

Wil jij jouw starterslening niet omzetten naar een hypotheek? Je loopt dan een flinke besparing mis, maar je hoeft dan niet opnieuw naar de notaris. Je hebt dan de optie om je starterslening vervroegd af te lossen. Dit is overigens volledig boetevrij. Wanneer je dus geen zin hebt om je starterslening om te zetten naar een hypotheek, maar wel genoeg financiële ruimte hebt, dan kan je jouw starterslening boetevrij vervroeg aflossen.

Starterslening meenemen naar een volgend huis, kan dit?

Heb je jouw huis gekocht met een starterslening en wil je graag een nieuwe woning kopen? Je kan de starterslening dan niet meenemen voor de aankoop van je volgende huis. Dit geld heb je namelijk uitgegeven voor de aankoop van je woning, en is nu van de verkopende partij. Als je jouw woning verkoopt komt er echter geld vrij, en dat staat je wel volledig vrij om te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning.

Starterslening aflossen met overwaarde, kan dit?

Heb jij een flinke overwaarde op je woning opgebouwd? Dan kan je deze inzetten om je starterslening af te lossen. We spreken hierbij eigenlijk over het omzetten van je starterslening naar een hypotheek. Je overwaarde wordt dan gebruikt om een nieuwe hypotheek af te sluiten en je starterslening wordt afgelost vanuit de nieuwe hypotheek.

Starterslening aflossen met hypotheek, kan dit?

Je kan je starterslening aflossen met je hypotheek als je 1) genoeg overwaarde hebt en 2) je inkomen toereikend is voor de nieuwe hypotheek.

Heb je nog vragen over je starterslening oversluiten? Met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek krijg je antwoord op al je vragen.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*