Waarvoor kan ik lenen?

Tiny house financieren

Hoe kan je een tiny house financieren?

Je kan een tiny house financieren via een hypotheek als deze zich aan het bouwbesluit houdt, aan de grond vast zit en je de eigenaar bent van deze grond. Je kan een tiny house ook financieren via een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

1: Een tiny house financieren met een hypotheek

Een tiny house financieren met een hypotheek is de goedkoopste maar tevens de lastigste manier om een tiny house te financieren. Hoewel het lastig is, is het zeker niet onmogelijk. Er zijn een paar regels met betrekking tot je beoogde tiny house, en wanneer je tiny house aan deze regels voldoet kom je in aanmerking om je tiny house te financieren met een hypotheek. Dit zijn de regels:

 1. Het tiny house moet op eigen grond staan
 2. Het tiny house moet verankerd aan de grond staan
 3. Je hebt een omgevingsvergunning nodig
 4. Je tiny house moet van stenen zijn gemaakt
 5. Je moet je kunnen inschrijven in het BRP op het adres

2: Tiny house financieren met een doorlopend krediet

Het is mogelijk om je tiny house te financieren met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je een opname limiet waarbij je geld kan aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaal je vervolgens rente. Je tiny house financieren met een doorlopend krediet wordt gezien als onverstandig. De rentes op doorlopende kredieten liggen namelijk erg hoog, waardoor je maandlasten om je tiny house te financieren erg hoog zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om constant geld op te nemen, waardoor sommige mensen in geld nood blijven zitten omdat ze structureel blijven opnemen en aflossen. Hierdoor komt er, voor sommige mensen, geen eind aan de lening.

Het grote voordeel van het financieren van je tiny house met een doorlopend krediet is natuurlijk de opname mogelijkheid. Wanneer je een tiny house gaat bouwen en je niet precies weet hoeveel je nodig hebt kan dit handig zijn. Ook wanneer bouwen aan je tiny house een continu proces gaat zijn is het handig om te kunnen blijven opnemen. Wij raden echter iedereen aan om te kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is voor jou goedkoper én veiliger!

3: Tiny house financieren met een persoonlijke lening

De laatste en, in de meeste gevallen, de beste optie om een tiny house te financieren: een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag en spreek je van te voren af binnen welke tijd je de lening aflost. Hierdoor is er op voorhand veel duidelijkheid. Daarnaast is geld lenen voor een tiny house via een persoonlijke lening ook de goedkoopste optie (als een hypotheek niet mogelijk is). Je kan een persoonlijke lening afsluiten om je tiny house te financieren tegen slechts 3,8% rente.

Let wel op dat je voor een persoonlijke lening niet direct naar je huisbank gaat. Hier betaal je namelijk een hogere rente dan bij gespecialiseerde banken. Het is altijd slim om een onafhankelijk tussenpersoon bij meerdere banken een offerte te laten opvragen. Dit is ook nog eens gratis en volledig vrijblijvend!

financieren tiny house

Voor hoeveel kan ik geld lenen voor een tiny house?

Je kan onze tiny house financieren lening bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je tiny house.

Tips tiny house financiering

 • Een persoonlijke lening is vaak de beste optie, zeker wanneer een hypotheek geen optie is. Toch is het verstandig om een financieel adviseur naar jouw persoonlijke situatie te laten kijken. Oversluiten.nl is gespecialiseerd in zowel hypotheken als leningen voor tiny houses, chalets en woonwagens, waardoor we vaak via een andere invalshoek kunnen kijken wat er mogelijk is.
 • Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar onafhankelijk advies! Een tussenpersoon kan gratis en vrijblijvend bij meerdere banken een offerte opvragen waardoor je altijd de goedkoopste rente hebt. Onthoud dat je verder moet kijken dan je huisbank. Hier betaal je namelijk in 99% van de gevallen teveel rente.
 • Bepaal voor welke looptijd je de tiny house financiering wil laten lopen. Onthoud hierbij dat hoe langer de looptijd hoe lager de maandlasten, maar, hoe hoger de totale kosten.

Persoonlijk & onafhankelijk advies tiny house financiering

In ons persoonlijk advies bekijken we jouw tiny house financiering mogelijkheden. Daarnaast nemen wij je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.2. Bovendien is onze dienst gratis en geheel vrijblijvend. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

Stappenplan tiny house financieren bij Oversluiten.nl

 • Check in de calculator hieronder wat je kan lenen om je tiny house te financieren
 • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
 • Bespreek, gratis en vrijblijvend, je mogelijkheden met een van onze adviseurs
 • De adviseur en jij ronden de lening/hypotheek samen af
 • Jij kan genieten van je nieuwe tiny house!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*