Hypotheek OversluitenHypotheken

DBV hypotheek oversluiten

Kan je je DBV hypotheek oversluiten?

Je kan je DBV hypotheek oversluiten. Het is altijd een goed idee om je huidige hypotheek te bekijken, om uit te zoeken of je er financieel op vooruit kan. Bij het oversluiten van je DBV hypotheek kun je niet bij DBV blijven, omdat het niet meer mogelijk is om bij DBV een nieuwe hypotheek af te sluiten. Je kunt wel oversluiten naar een andere bank. Je DBV hypotheek oversluiten is altijd mogelijk, en vaak een goede keuze.

Waarom je DBV hypotheek oversluiten?

Als je al wat onderzoek naar het oversluiten van je hypotheek hebt gedaan, weet je dat er naast mogelijke besparingen van duizenden euro’s ook enkele kosten gemaakt worden bij het oversluiten van de hypotheek. DBV behoorde tot 2007 tot de Credit Swiss Group. Sinds 2009 is de bank overgenomen door SNS Reaal. Er kunnen nu dus geen nieuwe hypotheken meer afgesloten worden bij DBV. Mensen met een DBV hypotheek hebben vaak een ‘oudere’ hypotheek, wat meestal gepaard gaat met een hoge rente. Hoe hoger de rente op je DBV hypotheek, hoe hoger de besparing is bij het DBV hypotheek oversluiten naar een lagere rente.

Een groot onderdeel van de oversluitkosten is de oversluitboete. Mensen met een DBV hypotheek hebben een heel lage boete! Het is nu namelijk niet meer mogelijk om een DBV hypotheek af te sluiten, waardoor de boetes heel laag uitvallen. Deze twee redenen geven aan dat het de ideale omstandigheden zijn om je DBV hypotheek over te sluiten. In onderstaand artikel leggen we alles tot in de puntjes voor je uit.

Wat is een oversluitboete?

Als een hypotheek eerder wordt afgelost dan dat er is vastgesteld tijdens het schrijven van de hypotheekakte, moet er een boete betaald worden. Deze boete bestaat dan uit de inkomsten die de geldverstrekker misloopt, oftewel de rente die je eigenlijk zou hebben betaald als je de hele hypotheek bij deze geldverstrekker zou hebben laten lopen. Van alle kosten die er verbonden zitten aan het hypotheek oversluiten is de boete vaak het grootst. Ontzettend fijn dus dat als jij je DBV hypotheek wil oversluiten, je te maken hebt met een lage boete.

Als je je hypotheek oversluit, sluit je als het ware een nieuwe hypotheek af om de oude te kunnen aflossen. Als de besparing die de nieuwe hypotheek biedt niet meer is dan de oversluitboete, is oversluiten meestal geen optie. Doordat er op de DBV hypotheek een lage boete rust, is je DBV hypotheek oversluiten vrijwel altijd voordelig.

DBV hypotheek oversluiten met lage boete

Oversluiten is dus pas aantrekkelijk als de kosten voor het oversluiten minder zijn de besparing van het oversluiten. De producten van DBV worden niet meer uitgegeven, waardoor een lage boete betaald moet worden bij het oversluiten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en wellicht denk je dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is in dit geval niet!

Het zit namelijk zo: Als de boete berekend wordt zijn er aantal dingen nodig om vooraf te weten. De hoogte van de boete ligt namelijk aan de huidige rente van je hypotheek, de rente voor dezelfde hypotheek als je die nu af zou sluiten, de resterende rentevast periode en het boetevrije aflosbedrag. Hoe hoger deze rente uitvalt, des te lager de boete. Aangezien het feit dat DBV geen financiële producten meer aanbiedt, is deze rente heel hoog en dus de boete laag.

Extra besparen bij DBV hypotheek oversluiten?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd in dit artikel kan je, los van het hebben van een lage oversluitboete, extra besparen met het DBV hypotheek oversluiten. Dit komt doordat de huidige hypotheekrentes lager zijn en de meeste DBV hypotheken zijn afgesloten tegen ontzettend hoge rentes, die meer dan 10 jaar geleden normaal waren.

In combinatie met het hebben van een lage oversluitboete is je DBV hypotheek oversluiten de perfecte combinatie om geld te besparen op je vaste lasten.

DBV hypotheek oversluiten

Wat bespaar ik met mijn DBV hypotheek oversluiten?

Je kan onze DBV hypotheek oversluiten bespaarcalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Met een gratis en geheel vrijblijvende DBV hypotheek oversluitofferte kom je hier precies achter. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheekverstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

Gratis DBV hypotheek oversluiten adviesgesprek

Hoewel het oversluiten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch DBV hypotheek oversluiten adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Stappenplan DBV hypotheek oversluiten bij Oversluiten.nl

  • Check in de DBV hypotheek oversluiten calculator hierboven wat jij kan besparen
  • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
  • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de DBV hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*